Geri
Fatih KAYHAN Fatih KAYHAN Ters Açı

Ters Açı

Rüzgar Neden Ters Esiyor?

5 Kasım’da gerçekleşen Başbakan Erdoğan ile Bush’un görüşmesinden sonra rüzgarın birden bire tersine döndüğü izlenimi var.



O günkü görüşmeden sonra Başbakan “İstediğimizi aldık” şeklinde açıklama yapmış, ardından sınırda yoğun askeri hazırlıklar yapılmış ve geçenlerde başlayan hava operasyonuyla süreç bugünkü haline gelmişti.





5 Kasım öncesi ABD ile Kürt yönetimi arasında su sızmazken durum tersine dönerek Barzani, Irak’a ziyarete gelen ABD Dışişleri bakanı Rice’la bile görüşmek istememiştir. Türk askerinin 1 metre bile içeri girmesini istemeyen ABD hava sahasını açmış,anlık istihbarat sağlamış ve kara operasyonlarına da izin vermiştir. 



Şimdi kafalarda şu soru işareti var. Acaba ne oldu da ABD tezkere krizinden sonraki tavrını değiştirdi? Neden Türkiye’nin isteklerini yerine getiriyor? 



Buna ilişkin The Economist’de çıkan bir haberde ”Kürt yönetiminin Türkiye tarafından tanınması ve PKK için genel af çıkarılması” karşılığında ABD’nin Türkiye’nin taleplerini karşılayacağı yazılmıştı. Bu iddaalar Başbakanlık tarafından yalanlandı. Ancak,”Hala ne oldu da ABD tavır değiştirdi” sorusunun cevabı belli değil. 



Buna ilişkin bir teoride, ABD’nin Türkiye ile ilişkilerinde PKK kartını artık kullanmaya gerek kalmadığı ve PKK’nın İran kanadı PEJAK’ı güçlendireceği ,hatta İran’a karşı muhtemel bir savaşta Türkiye’den destek alınacağı varsayılmakta.



Açıkçası ben İran’la ilişkilerimiz iyi bir düzeye gelmişken ABD ile birlikte İran’a karşı bir tavır alınabileceğini sanmıyorum.Türkiye enerji konusunda bu kadar İran’a bağımlıyken böyle bir tavır almaz.Ama Türkiye’yi ikna etmede ABD’nin ve Avrupa’nın elinde artık yeni bir kart var.DTP ve siyasal Kürtçülük.Asıl tehlikenin artık bu iki kavram olduğu inancındayım. 



İnşallah bu gizli emeller havada kalır ve bu millet topyekün bir olduğunu onlara gösterir. Bunun için de hükümetin akıllı adımlar atması gerekmektedir. Hangi adımların atılması gerektiği ile ilgili önerilemizi inşallah başka yazılarımızda belirticeğiz. 



Kısa Kısa



Kış aylarında özellikle sabah ve akşam vakitlerinde Geyve’nin üstünde kalın bir sis tabakası oluyor. Sobalardan çıkan duman nedenli oluşan bu kirli hava özellikle astımlı,bronşitli hastalar,çocuklar ve yaşlılar için büyük tehlike arz ediyor.Bunu önlemenin tek yöntemi Geyve’nin doğalgaz’a geçmesi olacaktır.Doğalgaz hava kirliğini önlemesi yanında insanlar açısından büyük kolaylık da sağlayacaktır.Yanımızdan geçen doğalgaz hattından mutlaka yararlanmamız gerekiyor.Bu konuda yöneticilerimizin özveriyle çalışmasını beklemekteyiz.

#

YAZARIN SON YAZILARI

Yunanistan’da Neler Oluyor?

Yunanistan’da Neler Oluyor?

Yunanistan’da Neler Oluyor?
Kelimelerin Tükendiği Zamanlar

Kelimelerin Tükendiği Zamanlar

Kelimelerin Tükendiği Zamanlar
Terör İcat Oldu Mertlik Bozuldu

Terör İcat Oldu Mertlik Bozuldu

Terör İcat Oldu Mertlik Bozuldu
Karar Zamanı Geldi

Karar Zamanı Geldi

Karar Zamanı Geldi
Korsanlar İş Başında

Korsanlar İş Başında

Korsanlar İş Başında
Ve Obama Başkan…

Ve Obama Başkan…

Ve Obama Başkan…

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs