Geri
Hüseyin ÖZÇELİK Hüseyin ÖZÇELİK Politik Cadde

AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan MHP’lilere Sıcak Mesajlar

Anayasa değişikliğinin Meclis’te 339 oy ile kabul edilmesi ardından AK Parti Sakarya Milletvekilleri referandum süreci ile ilgili çalışmalara başladılar. Meclis’in 15 günlük tatile girmesi ve Başbakan Yıldırım’ın milletvekillerine dinlenme talimatı vermesine rağmen AK Parti milletvekilleri önceki hafta ilçe divanlarında partililerle bir araya geldiler. Teşkilatları gezdiler. Partililerini ve teşkilatlarını referandum öncesi diri tuttular.


AK Parti Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi ve Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün ile AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz ise teşkilat gezileri yanı sıra Sakarya TV, Radyo Mega ve Adatavır ortak yayınında Sakaryalılara seslendiler. Meclis’te referanduma giden süreci ve beklentilerini dile getirdiler. Üstün ve Yavuz’un açıklamalarının satır aralarında ise referandum kampanyası boyunca AK Parti’nin Sakarya’da izleyeceği stratejinin izleri vardı.


AK Parti referandum çalışmasına aylar önce başladı. İl ve ilçe teşkilatları, parti yönetimlerini neden evet denilmesi konusunda bilgilendirdiler. AK Partililer referandum sürecinde halka evet neden denilmesi konusunda çalışacaklar. Referandum startı ise 4 Şubat Cuma Günü toplanacak il divanıyla verilecek.


Milletvekili Üstün ve Yavuz’un Sakarya TV, Radyo Mega ve Adatavır Ana Haber Bültenimizin Anchorman’ı Yahya Bakır’a yaptığı açıklamalarda AK Parti’nin kendi tabanı kadar MHP tabanına da dönük çalışmalar yapacaklarını anladık. Milletvekili Üstün ve Yavuz anayasa tasarısının Meclis’ten geçmesinde MHP Lideri Devlet Bahçeli ve milletvekilinin gayretlerini dile getirdiler. MHP olmasaydı referandum olmayacağını söylediler. Üstün ve Yavuz, MHP’lilere teşekkür ederek MHP yönetimine ve tabanına sıcak mesajlar verdiler.


Milletvekili Üstün ve Yavuz doğru bir strateji izliyorlar. AK Parti 1 Kasım Seçimlerinde Sakarya’da yüzde 67.6 oy alırken MHP ise yüzde 12. 2 oy almıştı. Her iki partinin aldığı oy oranına baktığımızda matematiksel olarak evet oylarının yüzde 80’i geçmesi gerekiyor.


Her ne kadar MHP Sakarya İl Başkan’ı Levent Bülbül referandum için ‘Evet’ oyu vereceklerini ve partilileriyle birlikte halka ‘neden Evet ‘ dediklerini anlatacaklarını açıklasa da MHP’nin saha çalışması AK Parti kadar dinamik geçmeyecek. MHP Sakarya Milletvekili Zihni Açba ise retçi MHP’li milletvekillerine paralel açıklamalar yapmıştı. Referandum sürecinde bir çalışma yapması beklenmiyor.


MHP Sakarya eski il başkanları Hamdi Kılıçaslan, Tayyip Kaba, Mehmet Erdoğan, Orhan Ünver ve Ülkü Ocakları eski başkanı Mehmet Göktürk ise referandumda hayır diyecekler. Meral Akşener’e yakın bu isimlerin hayır demesinde MHP Genel Başkan’ı Devlet Bahçeli’yle hesaplaşma dertleri etkili. Bu isimler MHP tabanında etkili olan isimler. Çalışma yapmaları halinde MHP tabanını karıştıracak güçleri var. Özgür ağırlıkları var. Referandum ’da CHP, HDP ve PKK’nın hayır demesi işlerini mutlaka zorlaştıracak. CHP ve HDP hayır kampında olduğu için aleni bir hayır kampanyası yapmaları zor görünüyor.


AK Parti milletvekilleri, belediye başkanları ve teşkilatları Milletvekili Üstün ve Yavuz’u örnek almalılar. Her ne kadar MHP ayrı bir kampanya yürütecek olsa da AK Partililer, MHP ile kurumsal ilişki kurmaları gerekiyor. AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve MHP ‘yle 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası başlayan sıcak ilişki anayasa değişikliği sürecinde güçlendi. AK Parti Milletvekilleri, belediye başkanları, il ve ilçe teşkilatları, kadın ile gençlik kolları MHP’li refiklerini ziyaret etmeleri gerekir. Kampanya çalışmalarında MHP Teşkilatları, Ülkü Ocakları ve MHP’nin gönüllü teşkilatlarına mutlaka uğranmalı. AK Partililer kendi tabanları kadar MHP tabanına da yönelik çalışmalar yapmalılar. Referandum sürecinde MHP ve tabanına yönelik bir dil geliştirmeleri gerekir. AK Parti’nin kampanyasının dinamosu olacak olan Büyükşehir Belediye Başkan’ı Zeki Toçoğlu, Milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün ve Ali İhsan Yavuz’un bu dili inşa etmeleri gerekiyor. Doğru söylem ve iletişimle 15 Temmuz sürecinde artık etle kemik haline gelen AK Parti ve MHP tabanını evet cephesinde birleştirmek zor olmayacaktır.


Ayrıca BBP ve Alperen Ocakları’ndan koparak Milli Birlik ve Düşünce Derneğini kuran Erdem Ercan ve teşkilatının 1 Kasım Seçimlerinde AK Parti’nin Sakarya aldığı yüzde 67.6 rekor oyda çok önemli etkileri oldu. BBP ve Ülkücü tabanının oylarını AK Parti’ye getirdiler. Referandum sürecinde de MBD çok etkili olabilir. AK Parti, MBD’yle de birlikte hareket etmeli.


Sonuç olarak referandumun Sakarya’da rekor oyla geçmesinin MHP ve milliyetçi tabanının ikna edilmesine bağlı olduğunu söyleyebiliriz. 

#

YAZARIN SON YAZILARI

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

Sakarya’da ki AK Partili Belediye Başkanlarında ki Kronikleşen Metal Eskimesi

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

AK Parti’de Yeni Siyaset Dönemi ve Uncuoğlu, Üstün ve Toçoğlu

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Yaşam Endeksi Araştırmasında Sakarya’nın eksik yanları

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

Başkan Toçoğlu’nun açıklayacağı 2016 projeleri için beklenti büyük!

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı

AK Parti 1 Kasım’da Sakarya’da tarihi rekor kırdı


AK Parti İnci’yi ödüllendirmeli

AK Parti İnci’yi ödüllendirmeli

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs