Geri
Emir DOLUNAY Emir DOLUNAY Sınır Taşı

İMAM HATİP ORTAOKULLARI NEREYE GİDİYOR?

.

Bizler söz medeniyetinin  çocuklarıyız.İslam söz medeniyetidir.Zira İslamı tarih sahnesine çıkaran şey ALLAH ın insanla konuşmasıdır.Söz değerli olmasıydı ALLAH konuşmazdı.İlahi vahiy sözün gücünün şahididir.Sadece o mu?Değil elbet,bir de şu:Sözün gücünün gücün sözüne galip geldiğinin de şahididir.

İşte bu yüzden söylemeyince ölünecek sözler bizdedir.Bu sözleri söylemeyince ölecek söz erlerini bu medeniyet çıkarmıştır Tıpkı Yunus gibi:

Behey Yunus sana söyleme derler

Ya ben öleyim mi söylemeyince

İnsanın söylemeyince öleceği sözlerin olması ne güzeldir.Bu söyleyecek sözü olmanın da ötesinde bir şeydir,Tüm peygamberler hayata dair söylenecek sözü olanların başında olan insanlar olmuşlardır.Söze gönül kulağını verenler,sözün gölgesi olan yazıya,söz ölmesin diye ihtiyaç duyarlar.

Elbette bu yazı sözün önemine vurgu olsun diye değil ,söylenecek sözlerin önemli olduğuna inandığımız için kaleme alındı.

Mesele imam hatip ortaokulu meselesi.

Gecenin bir vakti velilerin kapısı çalınarak imam hatip orta okullarına kaydı yapılan cins beyinler şimdi kendilerinin farkına varan ve onlarla farkındalık yaratacak okulular arıyor.

İmam hatip orta okulları milletin elindeki değerlerin milletin elinde kalmasına vesile olacak dinamiği bünyesinde barındırıyor.

Oyunun birinci perdesi plan 28 şubat öncesi süreçte sadece camide ezan okusun yada bir camiye imam olsun diye imam hatiplere verilen öğrencileri,oyunun ikinci perdesinde dünyanın seküler algısı karşısında milletim değerleriyle örülmüş bir misyon üstleniyor.

İmam hatip ortaokulları mesleki gelişim yanında,fen ve bilim alanında çığır açacak kodları da bünyesinde barındırıyor.Bu kodları alıp çözümleyecek,onları onlarla birlikte yarınlara taşıyacak akıllara ihtiyaç var.

Bu nedenle imam hatip orta okulları sadece sıradan imam hatip ortaokulları değil.

Dört yıldır ilmek ilmek dokunan umudun ,verilen emeğin farkına varacak akıllara ihtiyaç var.

Bu noktada çok fazla ümitli olmasak ta imam hatip camiasından ve derneklerinden emanetiniz emanetimizdir çizgisinde bir misyon ve çalışma bekleniyor.

Çözüm olarak cins beyinleri bünyesinde toparlayabilecek,sayıların kalabalıklığına kurban edilmemiş proje okullarına ihtiyaç var.Önümüzdeki sekiz aylık süreçte atılacak adımların takipçisi olacağız.

İmam hatip ortaokulları fen liselerine öğrenci yetiştiren okullar değil,fen liselerine taş çıkartacak imam hatip liselerine öğrenci hazırlayan okullardır.


#

YAZARIN SON YAZILARI

ZALİMLERİN UYKUSUNU KAÇIRAN RÜYALAR

ZALİMLERİN UYKUSUNU KAÇIRAN RÜYALAR

Kader kaleminin gıcırtısını duyarmıyız?
ÖĞRETMENDİR.

ÖĞRETMENDİR.

BÜTÜN MESELE BU
Ayaklar yerden kesilir mi ?

Ayaklar yerden kesilir mi ?

Türkiye'nin yüz akı olmaya devam ediyor.
İNSANLARI SEVEMEYECEĞİMİ ANLAYINCA UZAKLARA GİTMEDİM

İNSANLARI SEVEMEYECEĞİMİ ANLAYINCA UZAKLARA GİTMEDİM


Cami ışıklarına bakan çocuk...

Cami ışıklarına bakan çocuk...

Ahmet ALTAN'dan okunası bir yazı...
küçük seçimler

küçük seçimler

.

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs