Geri
Fatih KAYHAN Fatih KAYHAN Ters Açı

Gündeme Dair

Gündeme Dair

Ve Cumhurbaşkanımız Ermenistan’a Gitti


 


Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül tüm tepkilere rağmen Ermenistan ziyaretini gerçekleştirdi.Sn.Gül’ün tüm riskleri göz önüne alarak yaptığı bu ziyareti gerçekleştirmesini saygıyla karşılamaktayım.Ancak konuyla ilgili kaygılarım devam etmekte.Dün bir ABD yetkilisinin basın toplantısında bu ziyaretle ilgili sorulan bir soruya “Türkiye ile Ermenistan sınırı mutlaka açılmalıdır” diye görüş belirtmesi buna yönelik baskıların ve yönlendirmelerin devam edeceğinin bir göstergesi olmuştur.Bir önceki yazımda belirttiğim üzere; Ermeni diasporasının etkin olduğu ABD ve Fransa’daki yöneticiler bu amaca yönelik ne kadar kirli iş varsa yapacaklardır.Bu kirli işlerden örnekler vermiştik.


Halbuki olaya tarafsız gözle bakılsa öncelikle adım atması gereken ülkenin Ermenistan olduğu açıktır. Daha dün yine bir Azeri askeri Ermeni ateşinde hayatını kaybetmiştir.Hem Azeri topraklarının 5’te birini işgal altında tutacaksın,hem sağda solda alakasız ülkelerde Sözde Soykırım günü ilan ettireceksin.Sonra da ilk adımı Türkiye atarak sınırı açması için baskı yapacaksın.Maalesef günümüz dünyasında hak ve hukuk değil, lobi ve para gücü gibi sebepler haklı olmaya yetiyor.


Bu nedenle her konuda Türkiye diplomasisinin bu gerçeği göz önüne alarak 2 katı daha dikkatli adımlar atması gerekiyor.


Öncelikle Ermenistan Azeri topraklarından çekilmedikçe sınır kesinlikle açılmamalıdır. Bu adım atıldıktan sonra Türkiye’nin önerdiği Kafkasya Platformu kapsamında bazı kısıtlamalar kaldırılabilir.


Bu arada Türkiye’nin son dönemde dış politikada attığı adımlar hiç de azımsanmayacak derecede önemli adımlar.Bu atılımı tüm dünya takdir etmekte.Bu atılımların doğru olduğunu belirterek aynı şekilde dikkatli adımlar atmaya devam etmeliyiz. Kolayca elimizdeki kozları vermemiz her açıdan uygun olacaktır.12 Eylül darbesinden sonra apar topar Yunanistan’ın NATO’ya girmesini kabul etmemiz gibi hataları bundan sonra yapmamak gerekir.


 


Hain PKK Saldırıları Niye Arttı?


 


Son dönemde maalesef terör örgütü PKK’nın güvenlik güçlerimize yönelik saldırılarının arttığı görülüyor.Çözülme sürecine giren terör örgütü bu eylemleri nasıl yapabiliyor?


Konuyla ilgili tüm otoriteler PKK çözülme sürecine girmekte olduğunda hemfikirler.Ancak bu tip terör örgütleri kiralık katil gibiler.Kendisini yönlendiren bir güç ile ilişkisini kesen örgüt başka bir güce kendini teslim edebilmekte.PKK içinde Rusya ve ABD yanlılarının çatıştığını daha önce belirtmiştim.Büyük ihtimal ABD desteğini alamayan PKK ‘da yaşanan iç çatışmalarda Rusya yanlısı grup baskın çıktı.Türkiye’nin Gürcistan savaşı sonrası Kafkasya Platformu atağı,Ortadoğu’da Suriye,İran ile yakınlaşmalar,Türkmen ve Azeri petrolünü Ülkemiz üzerinden Avrupa’ya taşıyacak Nabucco Projesi gibi atılımlar Rusya’nın bölgedeki çıkarlarına uygun adımlar değil.


Dolayısıyla Rusya’nın da bu hainleri kullanabilme ihtimali var. Bu hainleri kullanarak Türkiye’yi iç meselelerle meşgul etme ve güç azaltma amaçlarına ulaşabileceklerini düşünebilirler.Açıkçası zor coğrafyada bulunuyoruz.Ve yanı başımızda dünya’yı paylaşmak istemeyen ABD ve ve Rusya gibi güçlerin çıkar çatışmaları mevcut.


Allah yardımcımız olsun.


 


Geceleri Geyve’deki Fabrikalarda Neler Oluyor?


 


İlçemiz Soğanlık Mahallesinde bulunan Çayır diye adlandırdığımız bölgedeki fabrikalardan gece yarısından sonra müthiş derecede kötü bir koku yayılmakta. Kötü kokunun sebebi nedir açıkçası bilinmiyor.Ama mutlaka bu kötü kokunun sebebinin araştırılması gerekmekte.Konuyla ilgili yetkililerin bir an önce adım atması için çağrıda bulunuyoruz.


 


Selamlar


 


Fatih KAYHAN

#

YAZARIN SON YAZILARI

Yunanistan’da Neler Oluyor?

Yunanistan’da Neler Oluyor?

Yunanistan’da Neler Oluyor?
Kelimelerin Tükendiği Zamanlar

Kelimelerin Tükendiği Zamanlar

Kelimelerin Tükendiği Zamanlar
Terör İcat Oldu Mertlik Bozuldu

Terör İcat Oldu Mertlik Bozuldu

Terör İcat Oldu Mertlik Bozuldu
Karar Zamanı Geldi

Karar Zamanı Geldi

Karar Zamanı Geldi
Korsanlar İş Başında

Korsanlar İş Başında

Korsanlar İş Başında
Ve Obama Başkan…

Ve Obama Başkan…

Ve Obama Başkan…

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs