Geri

Umurbey köyünden İstanbul’a üzüm

Her çeşit meyvesiyle ve de üzümleriyle meşhur olan Geyve’nin Umurbey Köyü İstanbul haline üzüm göndermeğe başladı.
Editör Editör

ÜZÜM BAYRAMI YAPILIRDI
Eskiden her yıl, eylül ayında üzüm bayramı düzenlenirdi. Üreticiler, konik adı verilen dibi sivri sandıklara doldurdukları üzümlerini konuklara ikram ederlerdi. Üzüm severler, iple çektikleri üzüm bayramında doya doya üzüm yerlerdi. Çeşitli nedenlerle gittikçe azalarak, hatta yok olma sınırına gelen üzüm yetiştiriciliği; geliştirilen değişik tür yetiştirme teknikleri sayesinde rağbet görmeğe başladı.

YENİ SİSTEMLE ÜRETİM
Telli Bağ denilen sistemde üzüm kütüğünün dalları, dikilen beton direklere gerilen tellere sarılarak yerden kurtuluyor, hem bakımı kolaylaşıyor hem de cinsi gereği verimi artıyor. Umurbey köyü üzüm üreticilerinden Ahmet Üçeren: “Yeni geliştirilen ve değişik bir teknik uygulanan üzüm bağları sayesinde üreticilerimiz daha verimli mahsül almağa başladı. Aralarını sürüp bakımını yapmak, ilaçlama, budama ve sürme eskiye nazaran daha kolay oldu.

İNSAN GÜCÜ
Önceleri tamamen insan gücü ile yapılan hizmet ve bakım makineleşti. İşlerimiz daha kolay bir hale geldi. Eskiden dillere destan olup meşhur olan lezzetli ve organik üzümlerimiz yeni uygulama sayesinde tekrar geri geldi.”dedi.

Mustafa Hamdullah ERGİN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs