Geri

Bağcazlar tarım, Doğantepe'de son ürün ENTEC'in tanıtımını yaptı

Bağcazlar Tarım olarak, Geyve’de faaliyet gösteren zirai ilaç bayii Mehmet Dinçer Bağcaz, satışını yapmış olduğu Alman malı, BASF firmasının ürettiği, son teknoloji ürünü, ENTEC isimli gübrelerin tanıtımıyla ilgili olarak Doğantepe köyünde bir toplantı düzenledi.
Editör Editör

Toplantıya ENTEC gübrelerini üreten firma adına, Doç. Dr. Muhammet Kemal Gül, ENTEC gübreleri Türkiye satıcısı Koruma Klor Alkali San ve Tic. Aş. Adına Yetiş Çelem, Bursa Bölge Müdürü Hüseyin Coşar, firma satış temsilcileri Şenol Yazıcı, Altan Seymen, Eren Eryüksel ve Erhan Kenarlı katıldılar.

ENTEC GÜBRE ÇEŞİTLERİ:

1. ENTEC SPECİAL (12.12.17+2MgO+8SO3+ME) Bahçe bitkileri taban gübresi
2. ENTEC (26+13 SO3) Bahçe bitkileri üst gübresi
3. ENTEC (25.15+4CaO) Tarla bitkileri taban gübresi
4. ENTEC (20.10.10+3SO3 Tarla bitkileri taban gübresi

ENTEC NEDİR?

Entec teknolojisinde patenti BASF ‘a ait olan Nitrifikasyon inhibitörü DMPP, amonyum azotunun nitrata dönüşümünü 6–10 haftaya kadar engelleyerek azotun gerek gaz halinde atmosfere kaçışını ve gerekse nitrat formunda topraktan yağmur ve sulama sularıyla yıkanıp kaybolmasını önleyen yeni bir teknolojidir.

Doç.Dr. Muhammet Kemal Gül, projeksiyon ve slayt sunumu ile, üretici firma BASF ile ilgili olarak bilgiler verdi.

Tarımda kullanılan kimyasal gübrelerin çevre kirliliği ve insan sağlığı üzerine etkilerini ve bunları en aza indirmek amacıyla yeni teknolojiler kullanılarak BASF firmasının önemli yatırımlar ve çalışmalar yaptığını, ulaşılan sonuçlar ile üretilen ürünlerden birinin de ENTEC gübreleri olduğunu anlattı.

“ENTEC” adının ekolojik azot teknolojisi nin kısaltılmış hali olduğunu söyleyen Doç. Dr. Gül, çiftçilerimizin yıllarca kullanmış olduğu DAP, TSP, CAN26, ÜRE, 21’ lik amonyum sülfat, 33’ lük amonyum nitrat vs. gibi klasik gübrelerin yerine, ENTEC gübrelerinin kullanılmasının ürün bazında daha karlı neticeler verdiğini, daha kaliteli ve bol ürün elde edileceğini ayrıca çevre ve insan sağlığı bakımından daha doğru bir tercih olduğunun da altını çizdi.

Tarımda kullanılan klasik gübreler içerisindeki azotun yağan yağmur suları ile veya doğrudan hava ile temasıyla kolayca bitki kök bölgesinden uzaklaşıp kısa bir sürede toprakta etkisinin yok olduğuna dikkat çekti. 

Bu amaçla BASF firmasının uzun süre toprakta etkisini kaybetmeyen, bitkiyi ihtiyaç duyduğu her dönemde besleyecek miktarda içerisinde azot, fosfor, potasyum, magnezyum, bor, çinko ve kükürt bulunan ENTEC gübresini ürettiğini belirtti.

Bu özel gübrelerin içerisindeki kükürt’ün de diğer tarım kükürtlerinden farklı olarak 4 sene gibi uzun sürede toprak tansiyonunu düşürmekten farklı olarak, hemen o yıl toprakta çalışmaya başlayan özel bir kükürt olduğunu anlattı.

Doç. Dr. Muhammet Kemal Gül’ün harikulade yaptığı sunum ve anlatımı Doğantepeli çiftçilerin can kulağıyla dinlediği gözlendi. Dinleyiciler daha sonra Doç Dr. Gül’ e sorular sordular ve aldığı cevaplar ile daha da bilgilendiklerini belirtip Hocaya teşekkür edip, bu tür bilgilendirme toplantılarının sık sık yapılmasını talep etti.

Mustafa Hamdullah ERGİN

 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs