Geri

ŞAHİN KAHVEHANESİ

Gazeteci emekli Öğretmen Mehmet Aydoğan, Geyve Merkez Camisinin yanındaki Şahin kahvehanesi sahibi Sadi Şahin ve müşterileriyle görüştü.
Mehmet AYDOĞAN Mehmet AYDOĞAN

"Gönül ne kahve ister, ne kahvehane,
Gönül bir dost ister, kahve bahane."

Geyve'deki kahvehanelerde sohbet koyulaştıkça, çayın tadına doyum olmaz. 
Kahvehaneler, dostların buluşma yeridir. 
Kahvehaneler, sohbetin tadına doyulmadığı yerlerdir.
Kahvehaneler, dertlerin, sevinçlerin paylaşıldığı yerlerdir.

ŞAHİN ÇAY OCAĞI
Geyve Merkez Camisinin yanında olan Sadi Şahin'e ait çay ocağındayız. Bu kahvehanede oyun yoktur. Genellikle cami cemaati gelir. Havalar sıcak olduğu zaman camiden çıkan cemaat, cami avlusundaki çınarların gölgesinde oturur, Sadi Şahin'in demlediği çayları içerek sohbet ederler..

SADİ ŞAHİN
Sadi Şahin; 1976 yılında doğdum. 20 yıldan beri kahvecilik yapıyorum. Geyve Merkez Caminin yanında çay ocağı işletiyorum. Demlediğim çayları Ersin Şahin ve Metin Gökdemir müşterilere dağıtıyor. Geçim şartları pahalılaştıkça bizim kazancımız azalıyor. Çünkü çay, kahve içmek keyif işi. Kahvehaneye her gün dört tane gazete alırım. Bunlardan biri Adapostası gazetesidir. 

EMİN ÇELİK
Eski kahvecilerden Emin Çelik şunları söyledi: Burada 20 yıl kahvehane işlettim. Sınıf arkadaşım, memur olmak için müracaat etmemizi söyledi. O memur oldu, ben kahveciliğe devam ettim. Çünkü eskiden kahvecilik daha kazançlıydı.

METİN TINAR
Kahvehanenin müdavimlerinden Metin Tınar: Kahvehanelere Osmanlı döneminde kıraathane denirmiş. Çünkü o yıllarda kahvehaneler kitap okuma yerleriymiş.

CEVAT GÜLPEK
Emekli sağlık memuruyum. Kahvehaneye yerel ve ulusal gazeteleri okumak için gelirim.

KAHVEHANELER DOSTLARIN BULUŞMA YERİDİR
Geyve'de yıllarca din görevlisi olarak hizmet yapan Hafız Osman Kaba, Hafız Necati Demir, Hafız Hüseyin Ay ve İmam Hatip Sadettin Armağan; genç meslektaşları Çukurköy camisi hocası Kadir Keskin, Adapazarı Şerefiye Camisi müezzini Hamza Ünal ve Öğretmen Ali Ünal ile kahvehanede buluştular. Çaylar, ıhlamurlar içildi. Güncel konularda sohbet edildi. Hafız Osman Kaba, Hafız Necati Demir, Hafız Hüseyin Ay ve İmam Hatip Sadettin Armağan ile hatıralar tazelendi.

OSMAN KABA
Geyve Merkez camisinden emekli müezzin Hafız Osman Kaba şunları söyledi: 1940 yılında Pamukova'ya bağlı Kemaliye köyünde doğdum. Osmaneli'de hafızlığımı tamamladım. 1963 yılında Çardak köyünde fahri imamlık yaptım. Eskiden cami hocasının iaşesini köy halkı karşılardı. 1970 yılında da Merkez Camiye müezzin oldum. 37 yıl 8 ay görev yaptıktan sonra emekli oldum. 

NECATİ DEMİR
Hafız Necati Demir, 1943 Taraklı'nın Alballar köyünde doğdum. Hafızlığımı kendi köyümde tamamladım. Askerlik öncesi çeşitli köylerde fahri imamlık yaptım. Asker dönüşü Taraklı Ortaokuluna hademe olarak girdim. Geyve Müftülüğüne tayin oldum. Hafız olduğum için müezzinlik yaparak emekli oldum.

HÜSEYİN AY
1940 yılında doğdum. İstanbul'da hafızlığımı tamamladım. 1967 yılında Pamukova'da cami hocalığına başladım. Geyve Muhacir cami, Mescit ve Merkez camide hocalık yaparak 2003 yılında emekli oldum.

ŞÜKRÜ BOY
1937 doğumluyum. İstanbul'da hafızlığımı tamamladım. 1960 yılında göreve başladım. 1986 yılında emekli oldum.


SAADETTİN ARMAĞAN
1949 yılında Taraklı'nın Esenyurt köyünde doğdum. Geyve'nin Eşme köyü camisinde hocalığa başladım. Geyve'den İstanbul'a atandım. İstanbul Şirinevler Ulu camisinde, 5 bin kişiye Teravih namazı kıldırmak, insana başka bir zevk veriyor. Adapostası gazetesinde de dini konularda köşe yazısı yazıyorum.

MEHMET AYDOĞAN

#kahveci #sadi #sahin #

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs