Geri
Abdullah Kahya Abdullah Kahya Merkezi

Deprem bölgesi ve ak partili belediyeler

Ülkemiz ve milletimiz, malumunuz olduğu üzere çok büyük bir felaketle karşı karşıya kaldı. Çok büyük bir yıkım ve acı yaşadık.

6 Şubat 2023 tarihinde saat 04.17’de âdeta hayat durdu hepimiz için. Devamındaki depremlerle biraz daha yıkıldık, yandık, kavrulduk. Gözyaşlarımız sel oldu, feryadımız arşı kapladı.

Çok büyük bir coğrafyamızı etkileyen bu depremde sadece insanlarımız ölmedi, sadece binalarımız yıkılmadı. Yüzlerce, binlerce yılın canlı şahidi olan şehirlerimiz öldü; bu topraklara vurmuş olduğumuz mühür olan yaşanmışlıklarımız, kültürümüz, bizi geçmişimize bağlayan tarihimiz yok oldu.

Ancak canlı olan, dimdik duran, ölmeyen şeylerimiz vardı: Bizi millet yapan, bir arada tutan yardımlaşma duygumuz, dayanışmamız, merhametimiz, vicdanımız, İslamlığımız, Müslümanlığımız sapasağlam ayaktaydı.

Deprem olduğunu duyan, yaşanan yıkımdan haberdar olan herkes, âdeta bölgeye akın etti. Yaşanan acıyı herkes kendi acısı bildi, ölen her insanımızı kendi ailesinin bir ferdi gibi gördü.

Bu süreçte ortaya konan yardımlaşma, dayanışma örneğinin dünyada örneğinin pek görülebileceğini düşünmüyorum. Rabbim; milletimizin birliğini, dirliğini bozmasın; devletimize zeval vermesin.

Bu süreçte hem devletimiz hem milletimiz, acıları sarmak için canla başla çalıştı, çalışmaya devam ediyor.

Özellikle de deprem bölgesinde sanki kendi şehriymiş gibi çalışan farklı illerin Ak Partili belediye başkanları ve ekipleri, takdire şayan işlere ve çalışmalara imza attı, atmaya da devam ediyor.

Hatay’da özellikle Konya Büyükşehir Belediye ekiplerinin ve Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın çalışmaları taraflı tarafsız herkesin takdirini kazandı. Hatay’ı yeniden ayağa kaldırmak için olağanüstü gayret gösteriyorlar. Koskoca büyükşehrin su şebekesini neredeyse sıfırdan kurdular.

Sakarya, Bursa, Balıkesir, Erzurum, Kocaeli, Ordu, Samsun; İstanbul ilçe belediyeleri vb. tüm belediyeler üzerine düşen fazlasıyla yapmak için çalışmaya devam ediyor.

Ak Partili Belediyeler, arama kurtarma çalışmalarında ilk saatlerden itibaren yoğun çalışma içinde bulundular. Ak Partili 807 belediye, 1997 adet iş makinesi ve 14 bin 203 personeliyle sahada arama kurtarma faaliyetlerine katıldı.

AK Partili Belediyelerin envanterlerinde ne kadar iş makinesi, arama kurtarma ve itfaiye aracı, personeli varsa afet bölgesine gönderildi. Ayrıca belediyelere iş yapan piyasadaki müteahhit firmaların iş makineleri da belediyelerde kiralanarak deprem bölgesine sevk edildi.

AK Partili Belediyeler; depremzedeler için binlerce çadır, ısıtıcı, milyonlarca battaniye, yüz binlerce yatak ve uyku seti, milyonlarca kıyafet, mama, çocuk bezi ve hasta bezi, ayrıca binlerce tır ekmek, su, süt, konserve ve bakliyatlardan oluşan temel gıda maddesi gönderdi.

Başta Sakarya Büyükşehir Belediyesi olmak üzere pek çok belediye önce çadır kentler kurulması noktasında büyük gayret sarf etti. Şimdi ise konteyner kentler kurmak için çabalıyorlar. Devamında da kalıcı konutlar yapmak için projeler geliştiriyorlar.

Ak Partili her belediye, gücü nispetinde bölgeyi ayağa kaldırmaya çalışırken muhalefet ve muhalefetin belediye başkanları ise ilk günden itibaren seçim kavgasına başladı. Önce hiç gündemde yokken “Seçimi erteletmeyiz!” diye tepindiler. Sonra öyle bir gündem olmadığı ortaya çıkınca da kendi içlerinde aday kavgasına ve ayak oyunlarına başladılar.

Bölgede çalışması gereken belediye başkanları; başkanlık için kulis çeviriyor, birbirlerine ayak oyunları yapıyor, sosyal medyada goygoy peşinde koşuyorlardı.

Örneğin Hatay’ı İstanbul, Adıyaman’ı Ankara, Kahramanmaraş’ı İzmir ve Eskişehir, Osmaniye’yi Antalya Büyükşehir Belediyeleri ayağa kaldırmak için elini taşın altına koyamaz mıydı?

Ancak bakıyorsunuz ki sosyal medya, bu belediyelerin başkanlarının ve şakşakçılarının algı operasyonundan geçilmiyor. Sosyal medyaya göre bunlar her yerdeler, bunlar olmasa ülkenin hâli harap; ancak araziye çıkınca, çalışma yapanlara bakınca bunlardan kimseyi göremiyorsunuz.

Deprem bölgesine, bölge insanına, arazide olup çalışanlara bakınca iyi ki bu hükûmet, iyi ki Cumhurbaşkanımız ve iyi ki Ak Partili Belediyeler var diyorsunuz.

Rabbim, ülkemize ve milletimize bir daha böyle bir acı yaşatmasın!..

#apartili #belediyeler #deprem

YAZARIN SON YAZILARI

Ömrü Ramazan, Ahireti Bayram Olanlar

Ömrü Ramazan, Ahireti Bayram Olanlar

Allah'tan geldiğine ve yine Allah’a döneceğine iman eden kişidir Müslüman. Bir çilesi ve bir davası olan kişidir Müslüman.
Sivil Toplum Kuruluşları ve İpekyolu Derneği

Sivil Toplum Kuruluşları ve İpekyolu Derneği

Günümüzde sivil toplum kuruluşları toplumları yönlendiren, çalıştıran temel kurumlardır.
Umutları yeşerten Başkan: Ekrem Yüce

Umutları yeşerten Başkan: Ekrem Yüce

İnsanı ayakta tutan yarınlara taşıyan duygunun adıdır umut.
Tükettiğini üreten şehir: Sakarya

Tükettiğini üreten şehir: Sakarya

.
Yaşlı destek merkezi

Yaşlı destek merkezi

2023 yılı oldukça hızlı başladı.
Yolun açık olsun Ekrem Başkan

Yolun açık olsun Ekrem Başkan

Sakarya’mıza ve Sakarya’lılara şimdiden hayırlı olsun ve Başkan Yüce’nin de yolu açık olsun.

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs