Geri

Kuş Cenneti Ziyaretçilerini Bekliyor

Geyve’ye bağlı Köylerden olup, 3 km uzaklıkta bulunan Safibey merası, bünyesinde bulunan sulak alan birçok kuş türüne ev sahipliği yapıyor.

Editör Editör

Geyve’nin gizli kalmış köşelerinden birisi olan Safibey Köyü merası, ziyaretçilerini bekliyor.


 İlçeye 3 kilometre uzaklıkta bulunan Safibey merası, özellikle leyleklerin ev sahipliğini yapıyor.

Göçmen kuşların göç yolu üzerinde bulunan Safibey merası, içerisinde bulunan sazlıklar kuşlara yumurtlamaları için mekân sağlıyor. Birçok kuş türüne ev sahipliği yapan Safibey merasında bulunan sulak alan, durgun yapısı ve sakinliğiyle özellikle hafta sonları dinlenmek isteyenleri ve kuş meraklılarını kendisine çekiyor. Gün doğumu ve batımında güneşin Safibey merası sulak alanı üzerinde bıraktığı manzara ise güzel görüntülerin oluşmasını sağlıyor.


Safibey Köyü Muhtarı ve Geyve Sulama Birliği Başkanı İsmail Aşçıoğlu: “ Çevre ve Orman Bakanlığı Milli Parklar Genel Müdürlüğü yetkilileri ilçemize davet edilerek, Safibey merası yanında bulunan sulak alanın inceleme yapılması sağlanmalıdır. Safibey merası bölgesine tabelalar dikilerek tam bir koruma yapılması gerekli. Bölge koruma altına alındığında daha fazla leylek ve kuş türü bölgeye gelebilir. Buranın bir an önce ciddi bir koruma altına alınması gerekli. Ayrıca bölge turizme kazandırılarak Geyve’nin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını ümit ediyorum.”dedi.

Mustafa Hamdullah ERGİN


GEYVE HABER

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs