Geri

Çözüm Sürecine En Büyük Destek “Geyve Ovasından”

Çözüm Sürecine En Büyük Destek Geyve Ovasından "Memleketimize Barış Hakim Olsun"
Mutlu ERTUĞ Mutlu ERTUĞ
GeyveHaber; “İlçemizi Tanıtalım Projesi” kapsamında TRTHaber ile birlikte bu hafta Bayat köyündeydi. GeyveHaber Haber Müdürü Mutlu Ertuğ ve TRT Haber Muhabiri İlhan Çakır Bayat köyünde bulunan Güney Doğu kökenli işçilerle Çözüm süreci ile ilgili röportajlar gerçekleştirdi. Bayat köyünde çalışan Güney Doğu kökenli işçiler, Mardin’in, Diyarbakır’ın Sakarya ile bir farkı yok, burada ki işverenlerimiz gerçekten bizim her türlü sıkıntılarımızla ilgileniyor, ev veriyor, aş veriyor, hastalığımızda ilgileniyorlar, çocuklarımız okul zamanında kaldığımız zamanda okuluna gidiyor. Böyle kardeşlik ortamımızı bozmaya çalışanlara asla izin vermemeliyiz. Buradan TRT ŞEŞ kanalı ile tüm Kürt kökenli kardeşlerime Kürtçe sesleniyorum, gelin bir olalım, diri olalım, kardeşliğimizi bozdurmayalım, önümüze bir fırsat geldi, bunu çok iyi değerlendirelim, silahlar sussun, kardeşlik ve huzur konuşsun, Memleketimize Barış Hakim Olsun. “ açıklamasında bulundular. 

Geyve Mevsimlik İşçilere ekmek kapısı oldu.

Geyve tarıma elverişliliği sayesinde mevsimlik işçilerin gözdesi oldu. İlçeye doğu ve güneydoğu Anadolu bölgesinden çok sayıda işçi geldi. Yılın 12 ayı farklı tarlalarda farklı ürünler üzerine çalışan işçilerin kimisi yılın tamamını kimisi ise en az 3 aylık süre ile ilçemizde kalıyor. Yıl boyunca bahçe çapalama, tarla temizliği, kereviz, ayva, elma, üzüm gibi Geyve’de bolca yetişen ürünlerin toplanmasında çalışıyorlar.

Mardinden 3 ay önce ailesi ile bayat köyüne gelen Şirin Cihan , “Soğan işi ile şu anda uğraşıyoruz. Ben, annem ve kardeşim geldik. Burada şu anda çapa yapıyoruz. Başka yerlerde de çalıştık tabii Ankara’da çalıştık her yerde çalıştık. Buradan gayet çok memnunuz. Çözüm sürecini yürekten destekliyoruz” açıklamasında bulundu..

Ülkenin farklı noktalarından gelen vatandaşlar çözüm sürecine de oldukça olumlu bakıyor. Geyve’ yi çok beğenen mevsimlik işçilerin bazıları bayat köyüne yerleşmiş. Yılın 12 ayı Geyve’ de yaşayan işçiler, Geyve çok güzel, buradaki yeşillik bizim oralarda yok. Cennet gibi.”dedi.

Geyve ovasında Güney Doğu işçiler kadar tarla sahipleri de oldukça memnun. Bayat köyü sakinlerinden Ömer Öztürk “İşte, Diyarbakır, Mardin gibi yerlerden gelen arkadaşlar yılın bazen tamamı bazen 8 ayı kendi işleri gibi ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. Kardeş gibi çalışıyoruz. Hiç kimsenin bir sıkıntısı yok. Allah razı olsun çalışmalarından çok memnunuz.”dedi.

GeyveHaber


#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs