Geri

Vali Mustafa Büyük: Şehrimize Yakışmıyor

GİMDER; "Sakarya’da ve İlçeler Arasında En İyi Yerdeyiz"
Mutlu ERTUĞ Mutlu ERTUĞ

Hendek Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı Geyve ile birlikte Sakarya ve İlçelerin İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği ve İmam Hatip Lisesi ve İmam-Hatip Ortaokul müdürleri toplantısı Sakarya Valisi Mustafa Büyük’ün katılımı ile Hendek Belediyesi Bayraktepe Tesisleri’nde gerçekleştirildi.

 Toplantıya Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Akyazı Kaymakamı Erdoğan Beypınar, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Soytürk, İl Milli Eğitim Müdürü Yavuz Selim Sandıkçı, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu,Geyve İmam-Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (GİMDER) Yönetiminden Mehmet Çakır, Mutlu Ertuğ, Ömer Özsoy, Ahmet Düven, Geyve İmam-Hatip Lisesi Müdürü Ali Arıcıoğlu, Geyve İmam-Hatip Ortaokul Müdürü Ahmet Erol, Sakarya ve İlçe İmam Hatip Okul müdürleri, SİMDER ve ilçe İmam-Hatip Mezun dernek yöneticileri katıldı.

Eğitim önemli

Bayraktepe Tesisleri’nde gerçekleşen programda bir konuşma yapan Sakarya Valisi Mustafa Büyük, eğitimin bir ülkenin gelişmesindeki en önemli faktör olduğunu söyleyerek, “Ülkemizin geleceği olan gençlerimizin kaliteli eğitim almaları için gayret göstermeliyiz. Gençlerimize kalite ve nitelik kazandıran okulların başarısının artacağına inanıyorum. Sakarya’nın eğitimdeki durumu şehrimize hiç yakışmıyor. Bu konuda herkes üzerine düşen görevi yapmalı. Eğitim her şeyden önce gelir. Okullarımızın şartlarının düzeltilmesi için tüm eksiklerin şu andan itibaren tespit edilerek önümüzdeki eğitim öğretim yılına sağlıklı bir şekilde girmek için herkes elinden geleni yapmalıdır” dedi.

Başkan İnci’de konuşmasında kendisinin de Adapazarı İmam Hatip Lisesi mezunu olduğunu söyleyerek, “ Adapazarı İmam Hatip Lisesi’nin hayatımın dönüm noktalarından biridir. Orada çok güzel bir eğitim aldığım gibi, çok güzel arkadaşlıklar da edindim. Çocuklarımızın sağlıklı bir ortamda eğitim almaları için elimizi taşın altına koymaya hazırız. “dedi.

GİMDER ; Sakarya’ da ve İlçeler Arasında En İyi Yerdeyiz

Toplantıda Mezun dernekleri okullarındaki sorunları bir rapor halinde Vali Mustafa Büyük’e sundular. İlçemizi temsil eden GİMDER raporunda ; Geyve’ de İmam-Hatip okullarını yeniden inşa ederek Sakarya’ da ve ilçeler arasında en iyi yerdeyiz, Yeni Geyve İmam-Hatip Lisemiz bitmek üzere, ikinci imam-hatip ortaokulunu yatırım programına aldırarak yakın zamanda başlacanak ancak arsa problemi var bunu aşmaya çalışıyoruz. Ayrıca raporda Geyve İmam-Hatip okullarının öğrenci ve yeni kayıt istatistikleri de verildi.

Mutlu ERTUĞ

GeyveHaber

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs