Geri

Geyveliler Yerel Kültür Kırca’da

Beş yıla yakın bir zamandır Geyve’de hizmet veren Geyveliler Yerel Kültür Derneği hizmetine devam ediyor.

Editör Editör

Dernek; Geyve’nin ilçe oluşu ve yaylaları tanıtmak maksadıyla Kırca Yaylası’nda Kültür Şenliği düzenledi. 

Program; saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Geyveliler Yerel Kültür dernek başkanı Sami Bölükbaş’ın konuşması, mesajların okunması, Tasavvuf Musiki Grubu’nun dinletisi, Geyve Yöresi halk Oyunları Gösterisi, Pilav, Ayran ve köpük Helva ikramı ve kapanış.

Programa; Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık, Geyve Müftüsü Ali Erhun, Geyve Milis Kuvvetleri Başkanı Hüseyin Çakmak, GESOB Başkanı İsmail Bulur, Sakarya Yerel Kültür Derneği eski başkanı Cüneyt Demir ile yönetim kurulu, Geyve, Alifuatpaşa ve çevre yerleşim yerlerinden vatandaşlar iştirak etti.

AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz hayırlı olması dileğiyle mesaj gönderdi.

Geyveliler Yerel Kültür Dernek Başkanı Sami Bölükbaş yaptığı konuşmada: “1839 yılında ilçe olan Geyve’mizin 174. Yıldönümünde sizlerle birlikte olmanın gururunu yaşıyoruz. 

Geyveliler Yerel Kültür Derneği olarak amacımız, bu güzel ilçemizin tarihini, kültürünü ve doğasını sonsuza kadar korumak, yaşatmak ve gelecek nesillere en iyi şekilde emanet edebilmektir.

Geyve ilçesi; Tarihi İpek Yolu’nun üzerinde kurulmuş Asya’yı-Avrupa’ya, İstanbul’u-Ankara’ya bağlayan, Milli Mücadele Dönemi’nde stratejik ehemmiyeti büyük olan bir yerleşim yeridir.

Cennet mekân Yavuz Sultan Selim Han, Geyve’den geçerek Mısır’ı fethetmiş ve böylece Osmanlı Padişahlarına Halifelik unvanını kazandırmıştır.

Geyve, yine bu dönemlerde üzerinden Sürre Alayı’nın geçtiği güzergâh üzerindedir.

Derneğimizin birinci olarak düzenlediği bu şenliğe iştirak eden herkese teşekkür ederiz.

Bizlere yaptıkları katkılarından dolayı; Geyve Belediyesi, Geyve KOOP, Alifuatpaşa Belediyesi, Ölmez Çelik Ticaret, Geyve Esnaf Sanatkârlar Odası, Özmen Market, Gültekin Düğün Salonu, Timpa Market, Şahinler Kıraathanesi, Tekin Market, Yiğit Kuruyemiş, Tufan Baharat, Yılmar Market, Gelpaş Market, Çolak Market, Uysal Market, Tetik Market, Poyraz Market, Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası, Besen-Yem Zahire, Özsoylar Zahire, Vailant Mert Doğalgaz, Bayat Köyü Muhtarı, Sateks-Sakarya Tekstil, Sulama Birliği Başkanlığı, Yunus Erdem, Ünal Demir, Yüksel Arman, Biçer Kuruyemiş, Yüksel Erdoğan, Arslanlar Fırın, Saim yaşar, Çınar Ecz. ve Kuyumculuk, Tuncer Hırka, Geyve Muhtarlar Dernek Başkanlığı, Gençler Tarım-Çakır Mobilya, Mustafa Can, Akdoğan Muhtarlığı, Hammazlar Tarım(Recep Hammaz), Aydoğdu Otomotiv, Fatih-Yavuz Akçaoğlu, Mert Et-Uğur Mert, Serkan Doğru(İST.), Yaman Petrol, Yiğit Kuruyemiş, Hakkı Tekin ve Tunca Ticaret’e çok teşekkür ederiz.”dedi.

Mustafa Hamdullah ERGİN

GEYVE HABER

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs