Geri

Şehit yakınları DTP gecesini bastı

Aadapazarı'nda Demokratik Toplum Partisi'nin ''barış ve kardeşlik'' gecesi, düzenlediği salona girmek şehit yakınları ile polis arasında gerginlik yaşandı.
Ali ARICI Ali ARICI
Adapazarı'nda şehit yakınları DTP'nin düzenlediği geceyi, salona girerek protesto etmek istedi, ancak polis gruba izin vermedi.

DTP Sakarya İl Teşkilatı, bir düğün salonunda kültür ve dayanışma gecesi düzenledi. Geceye DTP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Bilici de katıldı. Salona basın mensupları alınmadı.

DTP'nin gece düzenlediğini öğrenen bir grup şehit yakını salona girerek, DTP'yi protesto etmek istedi. Geçtiğimiz günlerde Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK üyeleri tarafından araziye döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Piyade Komando Çavuş Tuncay Özdemir'in memleketi Sakarya'nın Karapürçek ilçesinden iki otobüsle gelen şehit yakınları, Ankara Caddesi'ndeki düğün salonundaki programı protesto etmek istedi.

Düğün salonuna girmek isteyen şehit yakınlarına çevik kuvvet polisi engel oldu. Bunun üzerine şehit yakınları bayrak açtı, PKK aleyhine slogan attı. İçeri de girmek isteyen gruba çevik kuvvet polisi engel oldu. Bu sırada şehit yakınları ile çevik kuvvet arasında arbede yaşandı.

Bunun üzerine şehit yakınları caddede oturma eylemi yaparak trafiği kapattı. Grup İstiklal Marşı okudu.

Gerginliğin sürmesi üzerine olay yerine panzerler geldi. Sakarya Emniyet Müdürlüğü de alarma geçti, takviye için evlerinde olan polisler göreve çağırıldı.

Sakarya Valisi Hüseyin Atak da gerginliğin artması üzerine salon önüne gelerek, grubu yatıştarmak için konuşma yaptı.

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs