Geri

Kalaycı'dan seyrettim ADAPAZARINI !

Sakarya'yı hop otutturup hop kaldıracak,Türkiye'nin değil dünyanın en güzel ve yaşanılır şehri haline getirecek üstün meziyetli bir Vali aranıyor.
Geçen gün Kalaycı bayırından Adapazarı ovasını seyrettim.Uzun süredir buralara gelmemiştim.Kalaycı bayırının geçmişimde kalan anılarını hiç unutamam.Sapanca - Adapazarı karayolunun sahil şeridi kullanıma açılmadan önce bu yol kullanılırdı,yani Sapanca-Kalaycı bayırı-Arifiye-Adapazarı.Bu yol daha öncelerdende eski Ankara yolu olarakta bilinirdi.


Gel zaman git zaman yeni yollar, yeni güzergahlar meydana çıkmaya başladıkça eskilerde unutuluyor oldu.Oldukça virajlı olan yolları beni Adapazarı'ndan nefret ettirmişti,kışın yağan karın etkisiyle bayırlarını aşamayan şöförleri nefret ettirdiği gibi.Eskiden olduğu gibi yine kıvrıla kıvrıla çıktım o yolları ta ki eski dörtyol adıyla anılan o zirve noktasına gelene kadar.İşte o uçsuz bucaksız ova önümde uzanmış,sağ yanımdaysa belli belirsiz Sakarya nehri tarihin derinliklerinden geleceğe doğru yol almaktaydı.


Sakarya bereketli toprakları olan güzel şehir her geçen gün basiret sahipliğinden uzak idarecilerinin elinde,günü birlik menfaatlerin peşinde,iş bilmezliğin veya adam kayırmacılığın ayyuka çıktığı şehirde bizede kalaycı bayırından maziye dalmakmı düşmüştü.? Bu şehirde halkı temsil edecek milletvekili yada belediye gibi bir kurum veya devletin varlığını hissettirecek bir Vali gibi birileri bulunmazmı ? Peki bu şehrin ve halkın sorunlarını giderecek ve bu şehri şahlandıracak sizler değilseniz kim? Sesleniyorum tüm yöre halkına ve Sakarya ovasına. Ama duyan var mı , en başta mülki amirler.?


Yeni Vali'miz hepimize hayırlı olsun diyeceğim ama yapılan icraatlar karşısında desem ne olur? Vali Hüseyin Atak Sakarya'ya vali olarak atandığı ilk günlerde yaptığı açıklama beni şoka uğrattı.''Sakaryayı pek tanımıyorum'' Hoppalaaa, ya nasıl olur ? Bir Vali'nin veya bir Kaymakam'ın yaşadığı ülkede en ücra köyüne kadar sorunlarıyla beraber bilmesi ve çözümler ürete bilecek irade içersinde olması gerekmezmi? Mülki amirler uzaydan atanmıyorya? Neyse ,dedim. Aradan bunca zaman geçti ,sanırım Valimiz şehre ısınınmış sorunları ve sıkıntılarıda biliyordur . Artık icraatlarınada başlamıştır. Bende şehrimizde yapılanları öğrenmek için ilk başta Sakarya Valiliğinin internet sitesine girdim. Girmez olaydım! Sayın Valimizi ziyaret eden edene; Motorcu Kenan Sofuoğlu'ndan,emniyet yetkililerine kadar.Balkan Araştırma Derneği kurucu üyeleri,Sivil Savunma teşkilatı mensupları,yurtdışından gelen yabancı öğrencilerin ziyaretine kadar envai çeşit insan girip çıkıyor, ama malesef Sakarya ve Sakaryalılar adına yapılan bir şey yok.Evet kocaman bir YOK.Valimiz Hüseyin Atak kiminin haftasını kutluyor,kiminin bayramını,kimininde başarılarının devamını diliyor.Sakarya'nın ve Sakarya'lıların sorunlarıysa katlanarak sürmeye devam ediyor.


Alın işte, daha geçen pirinç fiyatları müthiş bir oranda arttı, ekolojik denge her geçen gün daha da kötüye gidiyor, artan sıcaklıklarla beraber yaşanması kuvvetle muhtemel kuraklıklar yalnızca pirinci değil ,diğer tüm gıdaları da vurması muhtemel .Sapanca gölü ve Sakarya nehri kirliliği gibi içme suyu sıkıntısınında her geçen gün had safhaya varacağı muhakkak.Sayın Valimizin artık ceketini çıkarıp kollarınıda sıvayarak artık icraatlarını görmesi Sakaryalıların en doğal hakkı olsa gerek.
#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs