Geri

Yerel Kültür Dernekleri Taraklı ve Göynük’ü Gezdi

Adapazarı – Geyve – Pamukova – Taraklı Yerel Kültür Dernekleri Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Taraklı – Göynük ve Köylerine yapılan kültür – dayanışma gezisinde buluştu.
Editör Editör
Adapazarı Yerel Kültür Derneği Başkanı Özgür Aygün ve Mücahit Köse, Pamukova Yerel Kültür Derneği Başkanı Yasin Sargın ve Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Keçili, Murat Çanak, Sercan Başkan, İsmail Er, Serkan Şahin, Geyveliler Yerel Kültür Derneği Başkanı Sami Bölükbaş, Geyve Yerel Kültür Derneği Başkanı Namık Cihan ile GEYVE HABER, SAKARYA BÖLGE HABER Editör ve yazıişleri Müdürü Mustafa Hamdullah ERGİN’den oluşan heyet Taraklı İlçesinde; Taraklı Yerel Kültür Derneği Başkanı Feyzi Çakmak ve Yönetim Kurulu üyeleri Şahin Akı, Nihan Kozcağız, Merve Arı, Serkan Yılmaz ve Gazeteci- Dernek Üyesi İzzettin Kömürcü tarafından karşılandı.

Grup beraberce çay içip kısa bir Taraklı turu yaptı.

Misafirlere tadilat yapılan binalar hakkında bilgi verildi. Taraklı parkında yapılan kahvaltıdan sonra Göynük’e Göynük’e gidildi.

Akşemseddin Hazretlerinin türbesi ziyaret edilip, Göynük’ün simgesi haline gelen Saat Kulesi’ne çıkıldı., Satış yerlerinden hatıra eşyalar alındı. Bol bol hatıra fotoğrafları çekildi.

Geziye katılanların hepsi, Göynük – Narzanlar Köyü Okulunda Öğretmenlik yapan, Pamukova Yerel Kültür Derneği Başkanı Yasin Sargın’ın babası öğretmen İsmail Sargın’ın misafiri olarak köy okuluna gitti. Köylüler konuklarına yemek ikramında bulundu. Okul Müdürü Hacı Ali Bozdağ okul hakkında kısa bilgi verdi. Gerekli ihtiyaçlarının giderilmesi için destek talep etti.

Yemeği müteakiben Göynük Narzanlar Köyü’nden Gerişler Köyü’ne çay ikramını almak için gidildi.

Gezi hakkında ortak açıklamada; Bu tür, kültürel-dayanışma amaçlı gezilerin sürdürülmesi, İl Merkezinde veya ilçelerde yapılan etkinlikte ortak hareket edilmesi ve destek çalışmalarına ağırlık verilmesi, yapılacak ilçe ziyaretlerinde ilçe yönetiminin hareket alanlarının genişlemesi için gereken desteklerin sağlanması konularında, karar birliğine varıldı. Karşılaşılan her konudaki sorunların çözümünde, güç birliğinin sağlanması ve ortak hareket edilmesi için seri toplantılara ağırlık verilmesi kabul edildi.

NOT: Fotoğrafların devamı gelecek...

Mustafa Hamdullah ERGİN/GEYVE HABER

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs