Geri

Bu gençlerin kendi fakir ama gönülleri çook zengin

İstanbul Sultangazi’deki Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileri, Suriye’deki savaştan kaçarak Türkiye’deki çadır kentlere sığınan Suriyeliler için 3,5 ton gıda yardımı topladı.
Editör Editör
Devlet lisesi öğrencilerinin yaptığı yardımların arkasında anlamlı bir hikâye var. Yardımı organize eden gençlerin önemli bir kısmı okulun fakir gençleri. Fizik Öğretmeni Yıldırım Beyazıt Dindi’nin teşvikiyle bir araya gelen öğrenciler, yardım organizasyonu boyunca öğlen yemeği için evden aldıkları harçlıkları da gıda paketlerine harcamışlar. Okul Müdürü Makbule Korkmaz ise okul aidatını yatıramayan öğrencilerin bile kampanya için para verdiğini söylüyor.

Suriyeli mülteciler için düzenlenen yardım projesinde makarna toplayan 17 yaşındaki Öznur’un babası 2011 yılında trafik kazası geçirmiş. Bütün vücudu kırık olduğu için platinle ayağa kaldırabilmişler ancak çalışamıyor. Bütün mal varlığını 40 gün içinde kaybeden aileye dayıları kol kanat germiş. Bu yüzden Öznur, yaz tatillerini tekstil atölyelerinde geçiriyor. Evleri kira. Yaşadığı stresten dolayı sedef hastası olmuş. Gömleğinin kollarını yukarı doğru kıvırdığında kollarındaki yaralar ortaya çıkıyor. Kendisini tedavi eden kadın doktordan o kadar etkilenmiş ki cilt doktoru olmak istiyor. Öznur, kendi ailesi için topladığı düşünülür diye komşularından makarna isteyemeye çekinmiş. Kendisi de ihtiyaç sahibi olduğu halde yardım ettiği zaman rahatladığını belirten Öznur, “Akşam rahat uyuyorum.” diyor.

Kıt kanaat geçinen Bitlisli bir ailenin 8 çocuğundan biri olan Emin, Öğrenci Meclisi ve Okul Başkanı. Yazın ayakkabıcıda çalışarak ailesinin geçimine yardım eden Emin, yardım organizasyonunun başını çekiyor.

Adıyamanlı 5 kardeşten biri olan Mehmet’in babası, o 6 yaşında iken vefat etmiş. Kirada oturan ailede büyük abi evin babalığını üstleniyor. “Hayatım boyunca hep bize yardım ettiler. İlk kez birilerine yardım etme fırsatı buldum“ diyen Mehmet duygularını tarif edemiyor.
1999 Marmara Depremi’ni sokakta geçirmenin acısını yüreğinde taşıyan Berat, çadırdaki Suriyeliler ile empati kuruyor. 50 kuruşa muhtaç olduğu günlerde bile cebindeki öğle yemeği parasıyla Suriyeliler için erzak almış.

3.5 tonluk gıda yardımı, Kimse Yok Mu? Derneği tarafından kamplarda yaşayan Suriyeli misafirlere ulaştırıldı.

Mustafa Hamdullah ERGİN/GEYVE HABER

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs