Geri

Altıparmak Gıda’nın Arıcılara Yönelik Mesleki Eğitimleri Yurt Genelinde Devam Ediyor

BALDA SÜRDÜRÜLEBİLİR KALİTE VE VERİMLİLİK KONULU ARICI EĞİTİMİ SAKARYA’DA GERÇEKLEŞTİ
Editör Editör

Kurulduğu 1980 yılından bu yana bal sektörünün gelişimine öncülük eden ve uzun yıllardır sektörün lider firması olan Altıparmak Gıda; T.C Sakarya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Sakarya Arı Yetiştirici Birliği’nin desteği ile Adapazarı Orhangazi Kültür Merkezi’nde arıcılara yönelik eğitim gerçekleştirdi.

Bünyesindeki Balparmak, Binbirçiçek ve Balkovan markalarıyla sektörün gelişimine öncülük eden Altıparmak Gıda, 2013 yılının ücretsiz arıcı eğitimlerinin dördüncüsünü T.C Sakarya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Sakarya Arı Yetiştirici Birliği’nin desteğinde Adapazarı Orhangazi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi.

Sakarya ilinden 300’e yakın arıcının katıldığı eğitim kapsamında; T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Sakarya il Müdürlüğü’nden Gıda Mühendisi Fatma Yalçınkaya bal tebliği ve balın denetimi hakkında bilgi verdi. Ardından Yrd. Doç. Dr. Duran Özkök arı ürünleri üretim metodları ve arı hastalıklarının tedavi yöntemleri hakkında, Prof. Dr. Sibel Silici ise arı ürünlerinin sağlık üzerine etkileri ve bal haricindeki arı ürünlerinin arıcıya olumlu yansımaları hakkında bilgi paylaştı. Eğitim sonunda düzenlenen törende eğitim teşviği olarak paslanmaz bal süzme tankı ödül olarak verildi.

Altıparmak Gıda Hakkında:
Kurulduğu 1980 yılından bu yana bal sektörünün gelişimine öncülük eden ve uzun yıllardır sektörün lider firması olan Altıparmak Gıda, 300’ün üzerinde çalışanı ve bugün bünyesinde bulundurduğu Balparmak, Binbirçiçek ve Balkovan markalarıyla sağlığı, doğallığı, lezzeti her gün sofralara taşıyor. Tüketicisine sunduğu kalite standardı ile farklılaşan Altıparmak, bu anlamda sektörün öncülüğünü üstleniyor. Gıda güvenliği konusunda uluslararası standartlara göre çalışan firma, gıda güvenliği sistemi ISO 22000:2005 ile global gıda standardı BRC (British Retail Consortium) gibi sertifikalara da sahip. Altıparmak ayrıca, Türkiye’nin tek, Avrupa’nın en kapsamlı dört bal ihtisas laboratuvarı arasında yer alan AR-GE ve Kalite Kontrol Laboratuvarı sayesinde, tüketicisine sunduğu bütün ürünleri toplam 65 parametre doğrultusunda analiz ediyor.

Mustafa Hamdullah ERGİN/GEYVE HABER

 


 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs