Geri

Ambulanstan Önce Tedavi

Geyve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, bahçesinde oynarken düşüp baygınlık geçiren öğrenciye; ilk müdahaleyi, yine öğrenciler yaptı.

Editör Editör

Geyve ASML öğrencisi Ekin Mustafa Kısa, teneffüste arkadaşlarıyla beraber top oynarken düştü. Arkadaşlarının düştüğünü gören 12- B sınıfı öğrencileri Birkan Özceylan; Geyve Belediyesine ait ambulansı ararken, Enes Şenol da toplanan kalabalığı dağıttı.

Enes Şenol ve Birkan Özceylan, yerde yatan arkadaşlarına, kalp masajı ve suni teneffüs yaptı, boyunluk taktı.

Kısa bir süre sonra Geyve Belediyesine ait ambülâns geldi. Hastalanan öğrenciyi sedyeye koyarak, ambülânsa taşıdılar.
Ambülâns okulun bahçe kapısında durup içindeki yaralı öğrenci aşağıya inince, bu olayın İLK YARDIM TATBİKATI olduğu anlaşıldı.

Tatbikatı düzenleyen ASML Meslek Dersleri Öğretmeni Ertan Karaoğlu: “Lise son sınıfta okuyan bu öğrencilerimiz, seneye hemşire olarak göreve başlayacaklar. Bugün öğrencilerime; İlk Yardım ve Temel Yaşam Tatbikatı yaptırdım. Bir hastaya ilk müdahalenin nasıl yapılacağını ve sedyeyle hasta taşıma tekniğini öğrettim. Bu konuda bize yardımcı olan Geyve Belediyesine de teşekkür ederim.”dedi.

Mehmet AYDOĞAN
GeyveHaber

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs