Geri

"Bir Kitap, Bir İnsan"

Geyve Kaymakamlık Kültür Merkezi ve Öğretmenevi Konferans Salonu’nda ilçede yürütülen "1 Kitap, 1 İnsan" faaliyetleri hakkında toplantı yapıldı.
Editör Editör

“Bir Kitap, Bir İnsan” adlı programa: “Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık, İlçe Emniyet müdürü Ali Sarıkaya, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jand. Üstğm. Lütfü Varol, Kaymakamlık Yazı işleri müdürü Atilla Vardar, Geyve Müftüsü Ali Erhun, Gençlik ve Spor müdürü Yusuf Yıldız, İlçe Tarım Müdürü Taner Katipoğlu, Nüfus müdürü Osman İslamoğlu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Davut Karamehmetoğlu ile Mehmet Doğan, okul ve kurum müdürleri toplantıya iştirak etti.

Programı Geyve Ortaokulu Türkçe Öğretmeni İbrahim Açılan yönetti.

Saygı Duruşu yapıldı. İstiklal Marşı birlikte söylendi.

Slâyt gösterisi sunuldu.

Öğretmen İbrahim Açılan şu şiiri yorumladı:
Kitapla dost olan ondan beslenir,
Kikabı bilmeyen kime seslenir.
Okursan, olursun öğreten insan,
Okumazsan dile gelirmi lisan.
Kitaplar gülzardır, okuyan bülbül,
Okumayan, yelde savrulan toz, kül.
Okuyan bırakır dünyada eser,
Bilgiden armağan bunca şaheser.
Boş geçmesin ömrün, kitapla dost ol.
İlim badesini içip de mest ol.
Kitapsız ömürler geçer boşuna,
Oku da yoldaş ol bilgi kuşuna.

Açılan’ın yorumladığı bu şiir büyük beğeni topladı.

Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık: “Çağ açıp-çağ kapatan bir milletin, kitap okumayan bireyleriyiz. Okumuyoruz, ilgilerimiz de az oluyor. Süper güç olmak istiyoruz, geri kalmış ülkeler arasındayız. Çocuklar büyüklerden iyi okuyor. Kitap okuyan öğrenciler daha başarılı oluyor. Hepimiz kitap okumaya devam edeceğiz. Amacımız Geyve halkına kitap okumayı sevdirmek. Çocuklarımızı gelecek için en iyi şekilde yetiştirmek istiyoruz. Bizler yönetici olarak çocuklarımıza ve öğrencilerimize örnek olmak zorundayız. Eğitimde son 2 yılda, bir hareketlenme var.” dedi.

Geyve Müftüsü Ali Erhun: “Boş kafa şeytanın ofisidir” sözü çok doğru bir söz. Dinimizin ilk emri OKU dur. Okuma yazma bilmeyen peygamberimiz bir mucizedir. O ümmidir. Yani okuma-yazma bilmez. Toplumdaki kirlilik okuma ile uzaklaştırılır. Allahü Teâlâ’nın ilk indirdiği ayeti kerimeler okuma ile ilgilidir. Peygamber Efendimize olan bu emrin asıl muhatapları bizleriz bu ayetlere göre okumak her Müslüman’ın üzerine kadın-erkek farzdır. Adam olmanın tek yolu okumaktır. Toplumu yetiştirmenin tek yolu budur. Bu kampanyayı destekliyoruz."dedi.

Konuşmalardan sonra, Okul Yöneticileri ve Kurum Yöneticileri okudukları kitapları bir birlerine hediye etti. Yöneticiler, okullarında ve kurumlarında başlattıkları kampanyalar hakkında bilgi verdi.

Mustafa Hamdullah ERGİN
Araştırmacı-Gazeteci-Yazar
mh_ergin@hotmail.com
hamdullahergin@gmail.com
OFİS Tel: 0 264 517 52 90
GSM “ : 0 534 404 77 55
“ “ : 0 542 250 44 90

Öğretmen İbrahim Açılan

Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık

Müftü Ali Erhun
#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs