Geri

Okul Başkanları MEM’i Ziyaret Etti

Geyve Anadolu Lisesi, Geyve Doğantepe Yatılı Ortaokulu ve Geyve Atatürk İlkokulu’nda yapılan seçimlerde ilçeyi temsil edecek olan seçilmiş başkanlar İlçe MEM Beşir Nalbant’ı makamında ziyaret etti.
Editör Editör
Öğrencilerde demokrasi kültürünün oluşması, sorunlarını kendi bakış açılarıyla ele aldıkları, katılım ve hoşgörü anlayışının aşılandığı, farklı din ve inançlara saygı ilkelerinin kazandırılması büyük önem arz etmekte olduğu bilinir.

MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) uygulamağa koyduğu ve Geyve’de de uygulanan Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi kapsamında; Yerleşik ve demokrasi kültürü ve bilincinin oluşması, tolerans hoşgörü, çoğulculuk, farklılıklara rağmen insanların huzur ve barış içerisinde bir arada yaşayabileceği, tartışma adabı, düşünen, sorgulayan, analiz ve sentez yapma kabiliyeti oplan bireylerin, büyük Atatürk’ün; “Fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür”olarak nitelediği Cumhuriyet vatandaşlarının yetiştirilmesi, kendi kültürünü özümsemiş, ayakları kendi ülkesinin toprağına basan ancak dünyaya ve global değerlere açık nesillerin yetiştirilmesi, seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması hedeflenmekte.

Bu hedef doğrultusunda başkan seçilen; Arda Yiğit GAL (Geyve Anadolu Lisesi)11. Sınıf öğrencisi, Nesrin Güldemir Geyve Doğantepe Köyü Yatılı Orta Bölge Okulu 8. Sınıf öğrencisi ve Ebrar Özmen Geyve Atatürk İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri; Geyve Milli Eğitim Müdürü Beşir Nalbant’ı makamında ziyaret ederek bir süre sohbet ederek, nasıl kazandıkları ve okullarını nasıl temsil edecekleri hususunda bilgi verdi.

MEM Beşir Nalbant, kendisini ziyarete gelen okul başkanları öğrencilere teşekkür ederek yapacakları temsil hizmetlerinden dolayı kolaylıklar ve başarılar diledi.

Mustafa Hamdullah ERGİN
Araştırmacı-Gazeteci-Yazar

mh_ergin@hotmail.com
hamdullahergin@gmail.com
OFİS Tel: 0 264 517 52 90
GSM “ : 0 534 404 77 55
“ “ : 0 542 250 44 90

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs