Geri

Alifuatpaşa, Geyve'yle Birleşiyor

İlçe oldu idi, oluyordu, derken birleşiyorlar.
Editör Editör

Alifuatpaşa, Geyve'yle birleşiyor.

Yeni Büyükşehir Yasa Tasarısı ile Alifuatpaşa beldesi, Geyve ile birleşiyor. Yeni yasayla Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet sınırı bütün ili kapsayacak şekilde genişletilecek. Beldeler kapatılacak, köyler ise mahalle olacak.

Geyve'nin Nüfusu 25 bin
TBMM'ne sunulan Yeni Büyükşehir Yasa Tasarısı'yla Sakarya'nın idari yapısında da radikal değişiklikler yapılacak. Alifuatpaşa'nın Geyve'yle birleşmesiyle Geyve merkez nüfusu 25 bine çıkarken, Geyve'nin merkez sınırı D-650 karayolunu aşacak.

Kapısına kilit vurulacak
Kanuna göre Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet sınırları bütün ili kapsayacak şekilde genişletilecek. İl genelindeki bütün beldeler kapatılacak. Geyve'ye bağlı Alifuatpaşa, Hendek'e bağlı Çamlıca, Karasu'ya bağlı Kurudere-Limandere-Yuvalıdere, Akyazı'ya bağlı Kuzuluk-Altındere, Ferizli'ye bağlı Sinanoğlu ve Gölkent, Kocaali'ye bağlı Ortaköy beldelerinin kapısına kilit vurulacak.

Köyler mahalle olacak
Yeni Büyükşehir Yasası ile il genelindeki köylerin tüzel kişilikleri de sona erecek. Köyler mahalleye dönüştürülecek. Büyükşehir Belediyesi kapatılan beldelerle birlikte mahalleye dönüştürülen köylere de hizmet götürecek. İl Özel İdaresi de kapatılacak. Özel İdare'nin yürüttüğü hizmetleri Büyükşehir Belediyesi üstlenecek.

Mustafa Hamdullah ERGİN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs