Geri

Turizm Elçileri'nden Geyve’de Bağ Bozumu

Sakarya Kültür ve Turizm Konseyi SATSO-Anadolu Ajansı Turizm İl Kültür Müdürlüğü işbirliğiyle Seyahat yazarları programı çerçevesinde Geyve’de ‘Bağ Bozumu’ yapıldı.
Editör Editör
Geyve’de ‘Bağ Bozumu’ programına; Sakarya Valisi Mustafa Büyük ve eşi Emine Büyük, Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık, Sakarya AK Parti Milletvekili Ayşenur İslam, Geyve Belediye başkanı Murat Kaya, AK Parti Geyve İlçe başkanı Muhittin Irmak, Alifuatpaşa Beldesi Belediye başkanı Şuayip Erkan Çalık, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Erdoğan Atabek, Sakarya İl Kültür Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz, Dünyanın enyaşlı gzisi Hüseyin kaçmaz'ın oğlu dünya barış elçisi emekli öğretmen Turgut Kaçmaz, Geyve Muhtarlar Derneği ve Ziraat Odası Başkanı Süleyman Pınar, Akıncı Köyü şelaleleri ve Doğal hayatı Koruma Dernek başkanı Kamuran tan,İstanbul Geyveliler Dernek Başkanı Bülent Kaya, Adapazarı Geyveliler Dernek başkanı Ekrem Şimşirel, Sakarya Yerel Kültür Dernek başkanı Özgür Aygün ve yönetim kurulu, Geyve Yerel Kültür Dernek Başkanı Sami Bölükbaş, İstanbul’da ikamet eden seyahat yazarları, ulusal ve yerel basın mensupları iştirak etti.

Sakarya, Karasu, Sapanca ilçelerinde bulunan turistik yerleri gezen ekip Sapanca gece istirahatını Sapanca’da yaptı.

Grup saat 10.00 da İlhan Tan Tesisleri’nde kahvaltı yaptı. Saat 11.00 de Alifuatpaşa beldesine gelen misafirler, Türkiye’de tek olan Kuvay-ı Milliye Müzesi önünde öğrencilerin sunduğu ‘Geyve Yöresi Halk oyunları’ ile karşılandı.

Burada kendilerine, emekli öğretmen Namık Cihan tarafından beldenin tarihi ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

Kuvay-ı Milliye Müzesi gezildi. Müze Müdürü Sevim Usta; müzede bulunanlar hakkında bilgi verdi.

Tarihi 2. Bayezid Köprü’sü yanında bulunan belediye Sosyal Tesisleri’nde misafirlere, kabak tatlısı, kabak baklavası, meyve ve çay ikramı yapıldı.

Grup daha sonra Geyve Ziraat Odası'nın organize ettiği Geyve’ye bağlı Umurbey Köyü’nde Adnan Cantürk'e ait Üzüm bağına giderek ‘Bağ Bozumu’ yaptı. Gelen misafirlere üzüm kesme makası ile birer sepet verildi. Makaslar ile kestikleri üzüm salkımlarını kendilerine sunulan sepetlere doldurdu.

Misafirler dalından kestikleri üzümlerden hem yediler, hem de bağdan kendi elleri ile üzüm kesme ve toplamanın zevkini tattı.

Mustafa Hamdullah ERGİN

Sakarya Valisi Mustafa Büyük

Ali Şenol-Davul, Gökhan Beştepe-Klarnet, Ahmet İşbilir-Cümbüş

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs