Geri

“TİGEM'DE YENİ SÜREÇ”

Sakarya milletvekili Dr. Hasan Ali Çelik,Tigem'in kiralanmasıyla ilgili başlayan sürece dair açıklamalarda bulundu.
Editör Editör

Çelik; Tigem Karasu işletmesinin örnek ve öncü tarım işletmesine dönüşeceğini belirtti.Mevcut durumun, uzun süreli kiralama yöntemiyle özel sektör eliyle işletilerek,tarım ve hayvancılık uygulamalarında Sakarya'ya ivme kazandıracağını söyledi.

Tigemin yeniden yapılandırılması çalışması kapsamında, Tigem genel müdürlüğüne ait, Sakarya tarım işletmesinin de içinde bulunduğu beş işletmenin daha uzun süreli kiraya verilmesi için 14 mart 2012 tarih ve 2012/t-3 sayılı YPK kararı ile 15 mayıs 2012 tarihinde resmi gazetede ilana çıkılmıştır. Yapılacak kiralama sisteminde teklif sahipleri öncelikle işletmenin özelliklerine uygun proje hazırlamaları projenin sahaya uygunluğu, Doğa Koruma ve Milli Parklar genel müdürlüğünün uygun görüşü alınmak suretiyle uygulanabilirliği sağlanabilecektir.

Ayrıca projenin dış mekan süs bitkiciliğiyle tıbbi ve aromalı bitki üretimine yönelik bir özelliğinin olması da dikkate değer hususlardandır.Projeyi 31 temmuz 2012 tarihine kadar Tigem'e teslim etmiş olmaları gerekmektedir.Sunulan projenin yatırım tutarı,projenin işletmeye uygulanabilirliği ,projenin verimliliği, karlılığı,projenin finansmanı, sağlayacağı istihdam ve mali yeterlilik gibi hususlarda değerlendirilerek,yeterlilik alacaklardır.

Sunmuş oldukları proje, yeterlilik alan teklif sahipleri,bilahare bildirilecek zamanda işletmeye kira teklifinde bulunacaktır.Son aşamada ise, ihalede en yüksek kira teklifi veren firmayla sözleşme imzalanacağını belirten Dr. Hasan Ali Çelik: “Bu süreç sonunda kabul gören proje ümit ediyoruz ki ilimize büyük fayda sağlayacak,tarım ve hayvancılıkta yeni fırsatlar getirecektir. Proje, bölgenin tarımsal ekonomik çeşitliliğine ve ürün desenine de etki edecek, süs bitkiciliği konusundaki güçlü konumu, pazar, çeşitlilik ile üretim zenginliğini destekleyecek projeler, bölgede lider bir konum meydana getirecektir.”dedi.

Mustafa Hamdullah ERGİN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs