Geri

“ÇELİK PAMUKOVA'DA”

Meclis tatilini, seçmeni gezerek değerlendiren Sakarya milletvekili Dr. Hasan Ali Çelik DSİ'nin yaptığı gölet çalışmalarını yerinde görmek üzere, Pınarlı, Bacı, Hayrettin, Çilekli(Katırözü), Kemaliye Hüseyinli ve Ahiler köylerine ziyaret gerçekleştirdi.
Editör Editör

Ziyarette kendisine; Pamukova ilçe başkanı Gürsel Işık, il genel meclis üyeleri Hüseyin Şen ve Ali Hira, DSİ müdürü Abdüsselam Eldemir de eşlik etti. Domatesin, fasulyenin, çileğin ve üzümün en lezzetlisinin yetiştirildiği bu bölgede sulu tarım büyük ehemmiyet arzetmekte.

Çilekli köyü adı üstünde en güzel çileğin yetiştirildiği yer. Köylülerin vekil Hasan Ali Çelik'ten istedikleri tek şey gölet. Köyün yaşayan çınarı Mehmet Kurt amca, eğer sulama imkânı olursa iki katı ürün almanın mümkün olduğunu vekile iletti.

Vekil aslında buraya gölet yapmanın zeminin durumu nedeniyle mümkün olmamasına rağmen imkânlar zorlanarak projeyi başlattıklarını yapım aşamasına gelindiğini müjdeledi.

Çilekli köyü muhtarı Yılmaz Uysal göletin köyün çehresini değiştireceğini belirtti. DSİ müdürü Abdüsselam Eldemir’de, yapım aşamasına geldikleri müjdesini verdi.

Kemaliye göleti bölgeye can katmış adeta. Kemaliyeliler memnun. Vekil Dr.Hasan Ali Çelik ilaveten Deveboynu göletinin de proje aşamasına geldiğini müjdeledi. Kemaliye göletinin etrafının tel çitle çevrileceğini, çevre düzenlemesi yapılacağını ve piknik ve mesire alanı olarak ta değerlendirilebileceğinin altını çizen vekil devletin para sıkıntısı yok,çevre için önemli olan sulama göletlerinin yapımının devam edeceğini ifade etti.

Bütün köylerin meydan düzenlemesinin özel idare tarafından yapıldığını belirten il genel meclis üyesi Hüseyin Şen, eksikleri muhtarlarla tespit edip ona göre planlama yapıldığını belirtti. Vekil Çelik son olarak Ahiler köyüne gitti. Muhtar Muammer Demir; Vekil Çelik’ten gölet ve kanalizasyon istedi. Çelik; göletin proje aşamasında olduğunu yapılacağını, kanalizasyonunda parasının ayrıldığını ihale edileceğinin müjdesini verdi ahiler köy sakinlerine.

Hüseyinli köyündeki gönül adamı yüz yaşındaki Raşit Sevgi amca, okuduğu Çanakkale şiiriyle herkesin tüylerini diken diken etti. Muhtar Yakup Çoban vekilden İnönü ve Ercova yaylalarının daha Sakaryalılar tarafından daha aktif kullanılabilmesi için ricada bulundu.

Vekil H. Ali Çelik; durumu belediyelere aktaracağını belirtti. Herkesin ortak kanaati bu bölgenin imkanlarının daha verimli kullanılabileceği yönündeydi.

Mustafa Hamdullah ERGİN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs