Geri

İçişleri Bakanı'ndan Hendek'te çifte açılış!

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Sakarya’da Hendek Belediyesi’nin düzenlediği 14. Geleneksel Selman Dede Yağlı Güreşleri'ni izledi. Daha sonra Bakanı Şahin, Hendek'te yapılan Şehitlik Anıtı’nın açılışını gerçekleştirdi.


Ali ARICI Ali ARICI

Hendek'te 14’üncü Selman Dede Yağlı Güreş Şenliği'ni izleyen Bakan Şahin, ardından Hendek Belediyesi tarafından yapılan Şehitlik Anıtı’nın açılışını gerçekleştirdi. Açılışa, Bakan Şahin ve protokol mensuplarının yanı sıra şehit aileleri de katıldı.

Hendek'in Salman Dede mesire alanında gerçekleştirilen güreşleri, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Şaban Dişli, Hasan Ali Çelik ve Ali İhsan Yavuz, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, ilçe belediye başkanları, AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu ve çok sayıda vatandaş takip etti.

Bakan'dan güreş ağalarına altın

Bakan Şahin, güreş alanında başpehlivanlarla bir araya gelerek kura çekimine katıldı. Şahin, kura çekilişinin ardından Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlık dalında 3’üncü olan Süleyman Aykırı ve Küçük-Orta-Küçük dalında dereceye giren Mehmet Temizce’ye altın hediye etti.

Er meydanında kısa bir konuşma yapan Bakanı İdris Naim Şahin, “Burada bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederim. Ata sporunun dostu olan Hendek ilçesinde geleneksel yaz etkinliklerinin bir yenisini daha yaşıyoruz ve yaşatacağız. Bu sosyal ve kültürel olayı gerçekleştirmek, milletçe ortaya koymak, kardeşliğin ve beraberliğin güzel bir örneği. Bu buluşmaya emek veren herkesi, pehlivanlarımızı, hakemlerimizi ve onları şevkle takdim eden cazgırlarımızı, onlara değer veren yöneticilerimizi takdir ediyorum" dedi.

Bakan Şahin, daha sonra güreşleri izledi. Şahin, güreşlerin sonunda başpehlivan olan Ahmet Kavakçı’ya madalyasını takdim etti.

Bakan Şahin: "Şehitlerimize olan saygımız inancımız hep yaşayacak"

Daha sonra Hendek'te şehitlik açılışına katılan Bakan Şahin, açılış programında yaptığı konuşmada "Aziz şehitlerimizin her damla kanı bu topraklar üzerine düştükçe, buralar bizim için daha çok vatan oluyor. Biz onları ölü kabul etmiyoruz, biz onları yaşayan şanslı mutlu varlıklar, Cenab-ı Allah’ın yaşayan kulları olarak görüyoruz, inanıyoruz, biliyoruz. Bu inancımız hep böyle kalbimizde yer alacak ve nesilden nesile bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da şehadet anlayışımız ve şehitlerimize olan saygımız inancımız hep yaşayacaktır. Hendek Belediyemiz de bu anlayışın sonucudur ki şehrin, ilçenin en güzel mekanlarından birisi olan burada aziz şehitlerimize saygının ve sadakatin ifadesi olarak bu mekanı düzenlemiştir. Belediyemize, Belediye Başkanımıza bu duyarlı davranışından dolayı çok teşekkür ederim” dedi.

Konuşmasının ardından Bakan Şahin, protokol mensupları ve şehit aileleriyle birlikte açılış kurdelesini kesip açılışı yaptı. Açılışın ardından Şehitlik Anıtı gezildi. Anıtta karanfil bırakan Bakan Şahin, Hendek Belediyesi'nin Kültür Evi'nin açılışını yaptıktan sonra Sakarya’dan ayrıldı.
 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs