Geri

Muhtar Tetik ile Röportaj

Arkadaşımız Nagehan Demirler, Geyve Yörükler Mahallesi muhtarı Mehmet Tetik ile söyleşi yaptı.
Editör Editör

Muhtar Tetik: “ Sevgi ve hoşgörü her zorluğu aşar.”dedi.

1.Sayın Muhtarım bize kendinizi tanıtır mısınız?
-Ben Mehmet Tetik. 1961 Geyve Bağcaz Köyü doğumluyum. İlköğretim eğitimimi köyümde tamamlayıp Geyve’ye yerleştim. Geyve İmam- Hatip Lisesi mezunuyum. Evli ve 4 çocuk babasıyım. Muhtarlığın yanı sıra yaklaşık 27 yıldan bu yana ticaret hayatının içindeyim. Mahalle halkımın, bana güvenine ve sevgisine teşekkür ederim.

2.Mahalleniz hakkında bilgi verir misiniz?
-Yörükler Mahallesi Geyve’nin en hareketli, esnaf yönünden en zengin mahallesidir. Gece geç saatlere kadar halkımıza hizmet vermekteyiz.(Mübarek Ramazan ayımız yaklaşmışken sahura kadar dükkânlarımızın açık olduğunu belirtmek isterim.) Mahallemiz; Geyve’nin en hareketli mahallesidir. 8 kahvehane, 4 berber, bakkal, market, manav, ekmek fırını, ayakkabıcı tamircisi ve terzi olmak üzere her türlü esnafımız vardır. Ayrıca Çarşamba günleri mahallemizde köylü pazarı kurulmaktadır. Tam yaşanacak mahalle demiş olsam abartmış olmam sanırım.

3.Sizin Muhtarlık Yaptığınız Dönem İçerisinde Mahallenizde Yapılan En Önemli Yenilikler Nelerdir?

-Mahallemizde yapılan en önemli yenilik Preveze ve Kosova sokaklarımız kanalizasyon alt yapı sistemimiz mevcut değildi. Belediyemiz yardımları sayesinde bu sorunu halletmiş bulunuyoruz. Diğer önemli bir yeniliğimiz ise; yollarımız parke döşendi. Şu an parkesiz sokağımız kalmadı

4.Kaç dönemdir Muhtarlık yapıyorsunuz? Muhtarlık fikri sizde nasıl oluştu?

-1996 yılından bu yana muhtarlık yapmaktayım. Çok sevdiğim mahalleme yararlı olabilmek için muhtarlığa başladım.

5.Sizi bu işi yapmaya sevk eden nedenler nelerdir?

-Bu işi yapmak istememin asıl nedeni devletin imkânlarından yararlanarak gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmaktı. Ve bunu elimden geldiğince yaptığıma inanıyorum.

6.Mesleğinizin en zor ve güzel yanı nelerdir?

-Ticaret yapan esnaf bir insanın, muhtarlık yapması zor oluyor tabi; ama güzel yani insanlarla hep iç içe birebir ilgileniyor yardım edebiliyor olmak.

7.Mahallenizin en önemli sorunu nedir?

-Mahallemizde önem teşkil edecek bir sorunumuz yoktur.

8.Mahalle Halkının İsteklerine Cevap Verebiliyor musunuz?

-Kimse dört dörtlük değildir. Mahallemin %90 ihtiyaçlarına karşılık verdiğime inanıyorum. Fazla büyük bir eksikliğimiz de olmadığını düşünüyorum. İstekler ve eksiklikler tamamen bitmez, biterse zaten bize gerek duyulmaz.

9. Geyve Belediyesi Beklentilerinize Cevap Verebiliyor mu?-Evet, beklentilerimiz fazlasıyla karşılanıyor. Bir sorunumuz olduğunda gereken hemen yapılıyor. Sizin aracılığınızla Belediye Başkanımız Sayın Murat Kaya’ya ve tüm belediye çalışanlarına mahallemiz adına şükranlarımızı iletiyoruz.

10.Bu Seçimlerde Adaylığınızı Koymayı Düşünüyor musunuz?

-Hayır, artık adaylığımı koymayı düşünmüyorum. Genç kardeşlerimizin yolunu açmak lazımdır.

11.Mahalleniz ve Muhtarlık İçin Söylemek İstedikleriniz Nelerdir? Muhtarlık yapmayı tavsiye eder misiniz?

-Mahallemiz başta da belirttiğim üzere tam yaşanılacak huzur dolu bir mahalledir. Bunun için mahallemi ve halkımı seviyorum. Zaten halkımı sevmesem, bunca yıl muhtarlık yapamazdım. Sevgi, her türlü sıkıntıyı unutturuyor. İnsanlara faydalı olabilmek, insanı, vicdanen rahatlatıyor. Muhtarlık yapmayı herkese tavsiye ederim.

12.Gençlere tavsiyeniz var mıdır?
-Okusunlar. Kendilerini bilgi ve teknolojiyle donatsınlar. Sabırlı ve hoşgörülü olsunlar. Bu konuyla ilgili İHL Türkçe öğretmenimin anlattığı, fıkrayı kulağıma küpe etmişimdir. Size de anlatayım:
Bakkalın biri, kaliteli bal satmaktadır, ama müşteri gelmez. Bir bilene akıl danışır. Bilge kişi, sen bal satıyorsun; ama suratın sirke satıyor, diye cevap verir.

Kim, ne iş yaparsa yapsın tatlı dilli hoşgörülü olmalıdır. Kaba kuvvet ile hiçbir şey hallolmaz. Atalarımız, tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır, diye boşuna söylemiş.

13.Yörükler Mahallesi muhtarı Mehmet Tetik’e Röportaj isteğimizi kabul ettiği ve bize zaman ayırdığı için GEYVE HABER ailesi olarak teşekkür ediyor ve meslek hayatında başarılarının devamını diliyoruz.

-Ben de teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Hazırlayan: Nagehan DEMİRLER

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs