Geri

MEB Hüseyin ÇELİK Kültür Merkezi ve Öğretmenevi'ni Açtı

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin ÇELİK geyve Kaymakamlık İlçe Kültür Merkezi ve Öğretmenevini açtı.
Mustafa Hamdullah ERGİN Mustafa Hamdullah ERGİN



Kültür Merkezi önü





Bilecik Mehteran Grubu





Mehteran Çarşı içini geziyor.





Mehteran Cumhuriyet Meydanında





Bilecik Belediyesi Mehter Takımı





İlçe Kültür Merkezi ve Öğretmenevi





Bakana Çiçek





Çiçek sunmak için bekleyen Öğrenciler





Bilecik İli Belediye Başkanı Selim YAĞCI ve Halk Eğitim Müdürü Raci YILMAZ





Protokol İstiklal Marşını Dinlerken





Sakarya Milletvekili Erol Aslan CEBECİ





Bakan Konuşmasını yaparken





Sakarya Valisi Hüseyin ATAK





Protokol





Bakan ve İlçe Kaymakamı S.AZİZOĞLU



 





İlçemize Hoş Geldiniz





Kültür Merkezi Kitaplık





Kültür Merkezi B.Sayar Bölümü





İl Sağlık Müdürü Hızır DİŞLİ





Bakan ÇELİK ve Vali ATAK Kurdelayı kesiyor





Bakan ÇELİK Suat YALKIN'a Plaket Veriyor.





Sakarya B.Şehir Beld.Başk.Aziz Duran ve Bilecik Beld.Başk. Selim YAĞCI





İl Milli Eğitim Müdürü Murat YAZICI





Sakarya Valisi Hüseyin ATAK





Protokol Bakan Hüseyin ÇELİK'i dinliyor.



Geyve İlçe Kaymakamlık Kültür Merkezi ve Öğretmenevi'nin açılışına Milli Eğitim Bakanı Hüseyin ÇELİK,Beraberinde bir heyet,Sakarya Valisi Hüseyin ATAK,Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Murat YAZICI,Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz DURAN,Bilecik Belediye Başkanı Selim YAĞCI,Sakarya Milletvekilleri Hasan Ali ÇELİK ve Erol Aslan CEBECİ,Geyve İlçe Kaymakamı Seyfettin AZİZOĞLU,İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Suat YALKIN ve beraberinde bir heyet,Geyve İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyfettin NUROĞLU,Geyve Halk Eğitim Müdürü Raci YILMAZ,Öğretmenler,Daire Amirleri,Öğrenci Velileri,Öğrenciler ve kalabalık bir halk topluluğunun katılmış olduğu kurdela kesme töreninde Geyve Kaymakamı Seyfettin AZİZOĞLU şunları söyledi:



İlçemizde yaptırmış olduğumuz Kaymakamlık İlçe Kültür Merkezi ve Öğretmenevinin halkımıza ve Milletimize Hayırlı olmasını dilerim.dedi.



Sakarya Valisi Hüseyin ATAK şöyle dedi:Son yıllarda eğitim alanında yapılan hizmet ve yatırımlara Devletimizin yardımıyla bir yenisini daha eklemiş bulunuyoruz.



Gelecekte yetişecek öğrencileri yetiştirecek olan Öğretmenlerimizin onuruna yakışan,yörenin kültürel değerlerine hizmet verecek,teknoloji ve kitapla insanı yoğuracak,geleceğin aydınlık gençlerini yetiştirecek eğitim ve kültür sitemizin yapımında emeği geçen herkese şükranlarımı arz ederim.dedi.



Milli Eğitim Bakanı Hüseyin ÇELİK şunları söyledi:Geyve Kaymakamı Seyfettin AZİZOĞLU bize gelip öğretmenevi ve Kültür Merkezi yapacağız.100.000 YTL ye ihtiyacımız var.Kendilerine bu parayı verdik kalanını kendileri temin edecek sandık.Fakat öyle olmadı.Bize iki kerre daha gelerek tekrar para istediler ve toplam 600.000(altı yüzbin)YTL.ödenek çıkararak ve işadamlarımızın katkılarıyla bu binayı yaptık.



ÇELİK; Türkiye'de öğretmenevi sayısının 838'e yükseldiğini belirterek, "Öğretmen arkadaşlarımızın mesailerinin dışında adeta sıcak bir aile ortamı hissettikleri mekanlarının olması için gayret gösteriyoruz." dedi.



Bakan Çelik, Sakarya'nın Geyve ilçesinde, Geyve Kültür Merkezi ve öğretmenevinin açılışını yaptı. Bu binayla birlikte Türkiye'de öğretmenevi sayısının 838'e yükseldiği kaydedildi.



 



Gerçek anlamda eğitimin fiziki ve teknolojik altyapı, araç gereç, müfredat ve öğretmenin birleşmesiyle sağlanabileceğini ifade eden Çelik, şöyle konuştu: ''Dünyanın en iyi okullarını da yapsanız, en iyi bilgisayarlarla da donatsanız, buralara en iyi kitapları da hazırlayıp gönderseniz, eğer buralarda ders veren öğretmenler istekli arzulu, iyi yetişmiş, donanımlı olmazlarsa, kesinlikle o eğitimden sonuç alamazsınız.



Onun için biz, öğretmen arkadaşlarımızın mesailerinin dışında adeta sıcak bir aile ortamı hissettikleri mekanlarının olması için gayret gösteriyoruz. Ve Türkiye çapında öğretmenevi ağımızı her geçen gün çoğaltıyoruz, genişletiyoruz.''



Öğretmenevlerinin sadece öğretmenlere hizmet eden kurumlar olmadığını belirten Çelik, özellikle ilçelerdeki öğretmenevlerinin bütün devlet memurlarının, ilçeye misafir olarak gelenlerin yararlandığı birer ilim ve irfan yuvası olarak hizmet verdiğini ifade etti.



Sakarya'da derslik başına ilköğretimde 30, orta öğretimde 27 öğrenci düştüğünü, bunun Avrupa standardı olduğunu bildiren Çelik, inşaatı süren 30 okulun tamamlandığı zaman sayının bazı yerlerde 20 ve 24'e düşeceği bilgisini verdi. Sakarya'da geçen yıla göre yatırımın yüzde 100 arttığını anlatan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 2008 yılının Sakarya için büyük bir hamle yılı olacağını sözlerine ekledi.



 



 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs