Geri

Erol Erdem ile röportaj

Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Erol Erdem ile röportaj.
Editör Editör

*Bize kendinizi tanıtır mısınız?
- Adım Erol Erdem, 1965 Geyve doğumluyum. İlk ve orta öğretimimi Geyve’de okudum. Lisans eğitimimi Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde, yüksek lisans eğitimimi ise Ankara’da tamamladım. 1988 yılında ilk olarak Kahramanmaraş’ta öğretmenliğe başladım. 3 yıl Ankara’da çalıştıktan sonra 1995 yılında Geyve’ye atandım. 2003 yılından itibaren ilçemizin çeşitli okullarında idarecilik görevlerinde bulundum. Şu an Atatürk İlköğretim Okulu müdürüyüm, evli ve iki çocuk babasıyım, yabancı dil olarak İngilizce ve Arapça biliyorum.

*Öğretmen olmasaydınız, hangi mesleği yapardınız?
- Öğretmen olmasaydım, orman mühendisi olmak isterdim.

*Öğretmenlik mesleğinin sağladığı avantaj ve dezavantajları nelerdir?
- Her şeyden önce öğretmenlik sevgi mesleğidir. İnsani duygu ve birikimlerle yetiştiriyoruz. Öğretmenlikte en büyük kazanç; yetiştirdiğimiz, uğraştığınız emek verdiğiniz öğrencilerinizin bir gün karşınıza gururla çıkması ve onu yetiştirmekten dolayı duyduğunuz mutluluğu anlatmak kelimelerle mümkün değil. Dezavantajlarından bir kaçı ise bazı bilinçsiz velilerin öğretmenlere karşı kaba davranmaları olsa gerek.

*Unutamadığınız bir hatıranızı bizimle paylaşır mısınız?
- Öğretmenliğime başladığımın ilk yıllarıydı. Sınavda öğrenci kopya çekmeye teşebbüs ediyordu. Kendisini kopya çekmemesi için defalarca uyardım şayet kopya çekerse bütünlemeye kalacağını söyledim. Öğrenci benim bu uyarılarımı dikkate almayarak kopyaya teşebbüs edince kâğıdını alarak notuna da sıfır verdim. Öğrenci hala işin ciddiyetinde değildi ve benim böyle bir şey yapacağımı zannetmiyordu. Okulun son günleri yaklaşırken oda takdir almayı hayal ediyordu. Karne günü öğrencimi ağlarken gördüm. Ona niçin ağladığını sorduğumda benim dersimden zayıf aldığı için takdirname alamadığını söyledi. Yıllar geçse de o anı unutamam.

*Bizim aracılığımızla vatandaşlarımıza iletmek istediğiniz var mı?
- Öğretmenler toplumun gözbebeğidir. Onlara saygı ve sevgide kusur etmesinler. Onlar geleceğimizi yetiştirecek nesillerin baş mimarıdır.

*Değerli vaktinizi bana ayırarak röportaj yaptığınız için teşekkür ederim.
- Ben teşekkür ederim. Çalışma hayatınızda başarılar.

Hazırlayan: Yaşar ORDU

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs