Geri

Geyve Halk Kütüphanesi'ne Öğrencilerden Çok İlgi

Geyve Halk Kütüphanesi'ne Öğrenciler daha çok ilgi gösteriyor.
Mustafa Hamdullah ERGİN Mustafa Hamdullah ERGİN


Geyve Halk Kütüphanesi Müdürü Mustafa Top



Öğrenciler kitap okuyor



Osmangazi İlköğretim öğrencileri



Osmangazi İlköğretim Öğrencileri Okul Müd.Mehmet Aydoğan ve Kütüphane Müd.Mustafa Top ile beraber



Osmangazi İlköğretim Öğrencileri



Geyve Halk Kütüphanesi



Kitaplar


Geyve Halk Kütüphanesi'ne Öğrenciler daha çok ilgi gösteriyorlar.


Geyve Halk Kütüphanesinden okumak ve Kütüphaneyi ziyaret amaçlı gelen Osmangazi İlköğretim Öğrencileri;Kitap okumak çok güzel bir uğraş hem boş zamanımızı değerlendiriyoruz.Hemde bilgimizi arttırıyoruz.dediler.


Geyve Halk Kütüphanesi Müdürü Mustafa Top Geyvehaber Muhabirimizin sorduğu soruyu şöyle cevapladı.







Elvan Bey İmaret Camii: Yalniz imaret(Kızılay)Camii olarak 1450 yılında inşa edilen yapı, günümüze dek bütün özelliklerini muhafaza etmiştir.


Bugün, İlçe Halk Kütüphanesi(1972 yılındanberi) olarak kullanılan imarethane, Mevlana Celaleddin Rumi'nin oğlu Sultan Veled'in kızı Mutahhara Hatun'dan doğan Germiyan beyi Süleyman Şah'ın kızı Devlet Hatun'un Yıldırım Beyazıd'a gelin getiren atı yedekleyen çeşnigirbaşı (Asçı başı) Paşacık Ağa'nın oğlu olan Elvanbey tarafından yaptırılmıştır.


Yapının bahçesinde imaretin banisi Elvan Bey'in mezarı bulunmaktadir. Üç kubbeli olan Elvanbey İmaret(Eski devrin Kızılay'ı) Camii 1698 ve 1969 yıllarında iki kez tamir görmüştür.


Top sözlerini şöyle sürdürdü:Kütüphanemize İlköğretim ve Lise Öğrencilerinin yanı sıra Geyve İlçe Merkezi ve Alifuatpaşa Beldesinde bulunan Meslek Yüksek Okul Talebe'leride daha fazla ilgi ve alaka gösteriyorlar.dedi.


 


 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs