Geri

Elvanbey İmareti Restorasyonu İçin Ön Çalışma

Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya ve Vakıflar Bursa Bölge Müdürlüğü ‘nde inşaat teknikeri olarak görev yapan Seyfullah Kılıç incelemelerde bulunmak üzere Elvanbey İmareti’ni ziyaret ettiler.
Ali ARICI Ali ARICI

Sakarya ilinin ayakta kalan en eski binası olan Elvanbey İmareti , 1451 yılında Elvanbey’in oğlu Sinanbey tarafından Fatih Sultan Mehmet zamanında yaptırılmıştır.Günümüzde halen Geyve İlçe Halk Kütüphanesi olarak hizmet vermekte olan Elvanbey İmareti’nin restorasyon ön çalışması hakkında bilgi veren Seyfullah Kılıç: “Binamız yapı şekli olarak ters T şeklinde yapılmış bir bina.Zamanında, aşevi, namazgah ve zaviye olarak hizmet vermiş.Sayın belediye başkanımızın daveti üzerine buraya geldim ve binanın restorasyonu hakkında gerekli notlarımızı aldık” dedi.


Geyve Belediye Başkanı Kaya da “Geyve’miz için tarihi bir miras olan Elvanbey İmareti, bakım görmediği için günden güne daha da yıpranmakta.Bir tarihin göz göre göre yokolmasına asla izin veremeyiz.Sayın Kılı ç’ın yaptığı tetkik ve incelemelerden sonra Vakıflar Genel Müdürlüğü ile irtibata geçerek Elvanbey İmareti’nin restorasyonu için yapılması gereken ne varsa yapıp, bu tarihi mirasımızı koruma altına alacağız” dedi.

GeyveHaber

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs