Geri

Geyve’de Necip Fazıl anıldı

Geyve Elvanbey Yardımlaşma Derneği Üstat Necip Fazıl Kısakürek’i anma programı düzenledi.
Editör Editör

Geyve Mehmet Akif Kültür Merkezinde düzenlenen programın sunuculuğunu, yapan ASML Edebiyat öğretmeni Mehmet Aydoğan:
“İnsan bu, su misali, kıvrım kıvrım akar ya;
Bir yanda akan benim, öbür yanda Sakarya.

Yol onun, varlık onun, gerisi hep angarya;
Yüzüstü çok süründün, ayağa kalk, Sakarya!

Sakarya nehrimizi, manevi duygularla birleştirerek, en güzel bir şekilde destanlaştıran üstat Necip Fazıl Kısakürek’i rahmetle anmak ve fikirlerini yaşatmak için buraya toplandık.” dedi.

Programı izlemeye Geyve Belediye başkanı Murat Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Beşir Nalbant, ME müdür yardımcısı Mehmet Doğan, SML müdürü Ahmet Şengül, Ali Fuat Başgil Anadolu Lisesi müdürü Kamil Süzen, İHL müdürü Ali Arıcıoğlu, Geyve Anadolu Lisesi müdürü Fatma Sancaklı, Elvan Bey Yardımlaşma Derneği başkan ve üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ile çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Elvanbey Yardımlaşma Derneği başkanı Kadir Çevik Kuran-ı Kerim okudu.

Başkan yardımcısı Abdullah Özdemir, derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Anladım işi, sanat Allah’ı aramakmış,/ Marifet bu, gerisi yalnız çelik- çomakmış. ”dedi.

Numan Kısa’nın hazırlayıp sunduğu, Üstat Necip Fazıl ile ilgili slayt gösterisi izlendi.

Geyve Atatürk İlköğretim Okulu öğrencisi Yunus Emre Özel İstiklal Marşı’nı, Geyve Anadolu Lisesi öğrencileri Nagehan Sönmez, Burcu Nur Kabakçı, Ayşe Nur Kısa, Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nden Yunus Tekin, Büşra Akçay, Emine Dilek, İmam Hatip Lisesi’nden Şeyma Nalcı, Feyze Mert, Merve Yüce ve Ali Fuat Başgil Anadolu Lisesi öğrencileri Yaren Ertürk ile Kübra Haymana Üstat Necip Fazıl Kısakürek’in şiirlerini, hatıralarını okudu.

Elvanbey Yardımlaşma Derneği üyeleri, Üstat Necip Fazıl Kısakürek’i anma programında konuşma yapan, şiir okuyan öğrencilere birer altın ve Üstat Necip Fazıl Kısakürek’in şiir kitaplarından hediye etti.

Geyve belediye başkanı Murat Kaya, programı düzenleyen Elvan Bey Derneği üyelerine teşekkür etti. Şiir ve kompozisyon okuyan öğrencilere başarılar diledi.

Milli Eğitim Müdürü Beşir Nalbant öğrenciler hediye verirken: “Mekke’den Medine’ye göç eden sahabelerin, yiyecek bir lokma ekmeği dahi yoktu. Ama Medineli ensar, onları misafir etti. Fakirlik sıkıntısı çektirmedi. Geyve Elvan Bey Yardımlaşma Derneği de ilçemizdeki ihtiyaç sahiplerinin derdine derman olmaya çalıştıkları için, kendilerine teşekkür eder, böylesine hayırlı hizmetlerin devamını dilerim.” dedi

Program; gelen davetlilerden büyük beğeni topladı.

Mustafa Hamdullah ERGİN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs