Geri

Komutandan, Şehitlere Duygulu Mesaj

Geyve’de düzenlenen 18 Mart Çanakkale Savaşı ve Şehitleri Anma programında J. Kd. Bçş. Ramazan Birkol duygusal bir konuşma yaptı.
Editör Editör

 Geyve Garnizon komutanlığında görevli Jandarma Kıdemli Başçavuş Ramazan Birkol, yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:
Ülkemizin bağımsızlığı, bütünlüğü ve cumhuriyetimizin yaşaması için ölüme koşan; asker, öğretmen, polis, diplomat ve diğer şehitlerimizi minnet ve şükran duygularımızla anıyoruz.

18 Mart Çanakkale’nin geçilemeyeceğini, Türk milletinin esir edilemeyeceğini, vatanın parçalanmayacağını dünyaya haykırdığı gündür. Bugün, ölümsüzlük şerbetini içenlerin Tanrı’ya kavuştuğu; canın vatan, namus ve bayrak uğruna destanlaştığı gündür.

Terörle mücadelede şehit düşen Sakaryalı Zekeriya Onbaşı’nın cebinden çıkan şu dizeler çok manidardır:
Olur ya bir çatışmada şehit düşersem,
Arkamdan yas tutmayın,
Bırakın toprağımda rahat uyuyayım.
Elimden tüfeğimi almayın,
O, mezarımda benim sembolüm olacak.
Göğsümden kör kurşunu çıkarmayın,
O, benim madalyam olacak.

Evladını şehit eden analar, oğlunun naşı cennet bahçesindedir. Kahraman şehitlerimizden emanet kalan; vatan ve bayrağı koruma sırası bizdedir. Onlara layık olabilmek bilinci içinde dimdik vazife başındayız.
Ülkemizi bölmek, parçalamak isteyen hainler; şehitlerimizden aldığımız kuvvetle karşınızda daima bizi bulacaksınız. Kanımızla boğulacak ateşimizle yanacaksınız.

Vatan ve bayrak uğruna toprağa düşen aziz şehitlerimiz; sizleri, bizden ayıran ecel, kalplerimizi asla ayıramayacaktır. Kutsal emanetiniz olan Türk vatanı ilelebet hür kalacaktır.

Mehmet AYDOĞAN


 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs