Geri

Karakulak Mantarı Tezgâhlarda

Doğada bulunan mantarlar artık çiftliklere yetiştiriliyor.
Editör Editör

Karakulak Mantarı satıcısı Hüseyin Ateş: “Tabiatı yaratan Allah (c.c.) biz insanlar için gerekli olan gıdaları da yarattı. Müdahale imkânı bize verildi.

Bütün bunlardan maada doğadaki birtakım işleyişlere ait bilgi ve eşyaya müdahale imkânını da canlılar içinde sadece insanoğluna verildi.

Islah çalışmaları yapabiliyoruz
Bizler bu ayrıcalıklı konumundan istifade ederek, birçok bitki ve hayvan üzerinde ıslah çalışmaları, kaliteli ürünler yetiştirme için araştırmalar yapmaktayız. Bu mantarların yetişme şartlarına ait bilgiye sahip olduğumuzdan dolayı, onlardan dağ ve kırlarda dolaşmadan daha bol ve kolay istifade etme imkânımız oluyor.

Bugün birçok bitkinin nasıl yetiştirilmesi gerektiği hakkında yeterli bilgiye sahibiz. Son 20-30 yıldır, tabiatta câri olan kanunların işleyişine ve varlıkların yaratılış hikmetlerine vâkıf oldukça, artan bilgi birikimi neticesinde, Allah'ın ormanlarda ve kırlarda yarattığı, çiftlikte yetiştirilmez sanılan mantarlar da, artık çiftliklerde yetiştirilmeye başlandı.

Üretimi yaygınlaşıyor
Mantar üretimi de ülkemizde yaygınlaşmaktadır. Ülkemizde yenebilen mantarlardan tabii olarak yetişen birçok tür vardır. Bunlardan biride Karakulak ağaç mantarıdır. Et tadında gayet lezzetli bir mantardır. Köz üzerinde yapılabildiği gibi, kavurması ve yağda kızartılmışı da makbuldür.”dedi.

Mustafa Hamdullah ERGİN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs