Geri

Sakarya vali yardımcısı Soytürk ile röportaj

Sakarya vali yardımcısı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Soytürk : “Mezun olduğum Geyve İmam- Hatip Lisesine, yeni bina yapmak için, projesine imza atmak, beni çok duygulandırdı.” dedi.
Editör Editör

* Bize kendinizi tanıtır mısınız?
-Ben Recep Soytürk, 02.04.1967 de Sakarya’nın Karasu ilçesinde doğdum. Beş kardeşiz. Çiftçi ailesinin çocuğuyum. Geyve İmam-Hatip Lisesinde okudum. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden 1990 yılında mezun oldum. Eflani, Posof, Ürgüp, Taşkapı’da kaymakamlık, Amasya’da vali yardımcılığı görevini yaptım. Şu anda Sakarya’da İl Özel idare Genel Sekreteri vali yardımcısıyım.

*Bu görevi seçmenizin nedeni nedir?
Memleketime faydalı hizmet verebilmek için bu görevi seçtim.

*Daha önce başka illerde çalışmışsınız neden Sakarya’yı tercih ettiniz?
-Daha önce Ürgüp kaymakamı olarak görev yapmıştım. Sakarya ili dışında çalışıyordum, 17 yıldan sonra kendi memleketime hizmet verebilmek için buraya geldim.

*Kaç yıldır Sakarya’dasınız?
-Üç yıl oldu.

*Şimdi bir meslek seçme hakkınız olsa, aynı mesleği seçer miydiniz?
-Evet, seçerdim çünkü mesleğimi seviyorum.

*En büyük hayaliniz ve gerçekleştirmek istediğiniz projeleriniz nelerdir?
-Karasu ve Kocaeli ilçelerinde içme suyu sıkıntısı var. Bu yüzden bu ilçelerimize gölet yapmak istiyordum.

*2012 yılının sonu İlimiz için neler düşünüyorsunuz?

-Köy yollarının standardını yükseltmek istiyorum. Soğuk asfalt yerine, sıcak asfalt yapmak istiyoruz. Bu projeye 2011 yılında başladık, çalışmalarımız hala devam etmekte.

-Depremden sonra prefabrik okulları, normal binalara dönüştürmek için bir proje başlattık.

-Hemen hemen her yıl bir kaç tane Geyve ilçesine sulama göleti yapılıyor. Bunu ilçe tarım müdürü yapıyor, biz de bu projeye katkı sağlıyoruz. Karasu ve Kocaeli ilçelerine gölet yapıyoruz. Eski yolların bakımı, kilitli parke yapımı ve yeni yollar yapıyoruz.

*Göreviniz ile ilgili unutamadığınız bir anınız var mı? Varsa bizimle paylaşır mısınız?
-1985 yılında Geyve İmam- Hatip Lisesinden mezun oldum. Okulumun binası yıkılmak üzereydi, tek katlıydı. Bu okulun yeniden yapılması projesine imza atmıştım, bu beni çok sevindirdi ve bana çok keyif verdi.

*Bizim aracılığımızla gençlere iletmek isteğiniz bir şey var mı?
-Evet, onlara üç tavsiyede bulunmak istiyorum; çok çalışın, anlamadığınız yerde öğretmenlerinize soru sorun, kesinlikle çekinmeyin ve kendinize güvenin.

*Eklemek isteğiniz bir şey var mı?
-Gençlerin bu üç tavsiyeme uymasını istiyorum. Benimle röportaj yapmak için sizi buraya yollayan ve benim de öğretmenim olan Mehmet Aydoğan Hocama teşekkür edip selamlarımı iletiyorum.

*Sizinle röportaj yapma fırsatı verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Saygılarımı sunarım.
- Ben teşekkür eder, derslerinde başarılar dilerim.

 Handan TOSUN
(Geyve Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi)

Mehmet AYDOĞAN


 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs