Geri

TRT, 12 Eylül mağdurlarıyla görüştü

12 Eylül döneminde gördüğü işkencelerin ardından görme yetisini büyük oranda kaybeden Fethi Tekin, kendisine işkence yapan asker ve polislerin isimlerini vererek suç duyurusunda bulundu.
Editör Editör

Geyve’de yaşayan Fethi Tekin, 12 Eylül’de gördüğü işkenceler için Geyve Cumhuriyet Savcılığı aracılığıyla Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi Başsavcılığı’na kendisine işkence yapan asker ve polislerin isimlerini vererek suç duyurusunda bulundu.

TRT, Geyve’de GEYVE HABER gazetesi olarak yapmış olduğumuz haberden yola çıkarak; ilçemizde bulunan, 12 Eylül mağduru Tekin ve Tokta ile görüştü.

TRT Sakarya muhabiri İlhan Çakır, GEYVE HABER yazıişleri müdürü Mustafa Hamdullah Ergin ile buluşarak, 12 Eylül mağduru Fethi Tekin ve Mehmet Tokta’yı ziyaret etti. Tekin ve Tokta ile ayrı ayrı görüştü.

‘Suçluların cezasını çekmesi en büyük isteğim’

Tekin ve Tokta:” İşlemiş olduğumuz suçun karşılığında hapis yatmaya razıydık. Fakat bize yapılan insanlık dışı işkenceler zorumuza gitti. İşte bu işkenceleri yapanlardan, hesap sorulmasını istiyoruz.”dedi.

Mustafa Hamdullah ERGİN

 

 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs