Geri

Anadolu Ekspresi raydan çıktı

Ankara – İstanbul arası çalışan 11207 sefer sayılı Anadolu Ekspresi’nin orta kesimlerde bulunan vagonlardan ikinci vagon raydan çıktı.
Editör Editör
Geyve’ye bağlı Örencik Mevkii’nde İstanbul’dan Ankara’ya seyir halinde olup içinde 391 yolcu bulunan ‘Anadolu Ekspresi’nin bir vagonu bilinmeyen bir nedenle raydan çıktı.

Yavaş gidiş faciayı önledi
Yol bakım çalışmaları nedeni ile bölgede sürat tahdidinin olması trenin 25-30 kilometre hızla gittiği sırada 2′nci vagonun raydan çıkması olası faciayı önledi. İstanbul– Eskişehir demiryolu şimdilik ulaşıma kapandı.

İstanbul-Ankara seferi yapıyordu
Sabah saat 04.45 sıralarında Ankara – İstanbul seferini yapan, içerisinde 391 yolcu bulunan 8 vagondan oluşan 11207 sefer sayılı ‘Anadolu Ekspresi’ Geyve İlçesi Alifuatpaşa Beldesi Örencik Köyü Mevkii’ne geldiğinde bir vagon raydan çıktı. Bölgedeki demiryolundaki raylarında bir süreden bu yana devam eden bakım çalışması nedeniyle trenin hızının düşük olması olası faciayı önledi.

Otobüsle nakil
İstanbul- Eskişehir demiryolu ulaşıma kapanırken Anadolu Ekspresi’nin 391 yolcusu otobüslerle taşındı.

Kurtarma çalışmaları
İstanbul Bölge müdürlüğünden gönderilen vinç ile kurtarma çalışmalarına başlandı. Çalışmanın öğle saatlerine kadar süreceği bildirildi. Tren yolunun kapanması nedeni ile aynı istikamete gidecek olan dört adet yolcu taşıma treni Aifuatpaşa ve Arifiye istasyonlarında rötarlı olarak bekliyor.

Son iki ayda iki olay
Pamukova-Arifiye arasında bulunan demiryolunda son 2 ay içerisinde biri akaryakıt diğeri yük treni olmak üzere iki adet vagon raydan çıkmıştı.

Mustafa Hamdullah ERGİN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs