Geri

Jandarmadan tarihi eser kazılarına operasyon

Pamukova Jandarma Bölük komutanlığı Akçakaya köyü sit alanı içinde kaçak kazı yapmaktan dolayı 8 kişiyi tutuklayarak adliyeye sevk etti.
Ali ARICI Ali ARICI

Bir ihbarı değerlendiren Jandarma Bölük komutanlığı Akçakaya köyünde tarihi eserleri almak için böglede kazılar yapıldığını tesbit etti. Bunun üzerine Pamukova Cumhuriyet Savcılığının da teknik destek ve onayınını alarak harekete geçen Jandarma geri kalan 2 kişininde ifadesini almak için adreslerine bavşvurdu.


İstanbul, Sakarya ve pamukova ilçe nüfuslarına kayıtlı, Adliyeye getirilen tarihi eser kaçakçılığı zanlıları : (Nihat Ç. İsmail Y. Hasan Cumhur B. Osman I. Kemal K. Dilaver G. Adem D. Hüseyin A.) Savcılık tarafından ifadeleri alındı. Zanlılar hakkında, Pamukova Cumhuriyet Savcılığının “Tabiat ve kültür varlıklarına muhalefet” suçundan dava açtığı öğrenildi. Akçakaya köyü yıllar önce tarihi yazıtların bulunmasından dolayı sit alanı ilan edilmişti. Yazın köyde yapılan tapu çalışmaları nedeni ile de tarihi ağaçlar kesiliyor diye köylü ihbar da bulunmuş ve ağaç kesimi durdurulmuştu.

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs