İşsever’in adı bir salona verildi
Editör
1954 de Taraklı İlkokulu’nu bitirdi. 1955 te başladığı Arifiye Öğretmen Okulu’ndan 1961-62 ders yılında mezun oldu.
Öğretmenliğe ilk olarak 1962 yılında; Urfa-Halfeti ilçesi Durak Köyü’nde başladı. 1964 yılında Kars-Arpaçay İlçesi Başgedikler Köyü’nde asker-öğretmen olarak görev aldı. Daha sonra sırası ile 1966-1970 yılları arasında Sakarya-Geyve ilçesi Akdoğan Köyü’nde, 1970-1973 yılları arası Pamukova ilçesi Çardak Köyü’nde ve son olarak da 1973-1992 yılları arasında Geyve ilçesi Alifuatpaşa Beldesi Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda görev yaptı.
30 yıllık hizmeti sonunda 1992 yılında emekli oldu.
Aile fertleri ile düğünlerde oynayarak kendi başına öğrendiği halk danslarını, Arifiye öğretmen okulu ikinci sınıfa giderken kendi arkadaşlarına hobi olarak öğretmeğe başladı.
Öğretmen Okulu’nu bitirdikten sonra 1966 yılında Geyve-Akdoğan Köyü’nde kendi sınıf öğrencilerine Geyve-Taraklı-Pamukova Halk oyunları(dansları)öğretti.
Sahneleme ve düzenleme anlamında ilk halk oyunları eğitimlerini Alifuatpaşa Ortaokulu, Geyve Lisesi ve Geyve Kaymakamlık Halk Eğitim Merkezi’nde verdi.
1992 yılında Taraklı Halk Eğitim Merkezi’nde kurduğu yetişkinlerden oluşturduğu ekiple Ankara’da Türkiye birinciliği kazandı.
1997 yılında Nevşehir’de yapılan Türkiye finalinde Artvinliler Derneği “Sakarya-Geyve Yöresi Oyunları”ile Türkiye birincisi oldu. Adapazarı Halk Eğitim Merkezi “Sakarya-Geyve Yöresi oyunları”ile İzmir’de Türkiye dördüncülüğü aldı.
2003 yılında çalıştırdığı Geyve Kaymakamlık Halk Eğitim Merkezi”Sakarya-Geyve Yöresi Oyunları” ile Türkiye beşincisi oldu.
Alifuatpaşa Cumhuriyet İlköğretim Okulu “Sakarya-Geyve Yöresi Oyunları”ile İSakarya'da sahnelemesiz dalda birincilik, sahnelemeli dalda ikincilik ödülleri aldı. Aynı ekiple Kütahya’da Bölge üçüncüsü oldu.
2003 yılında MEB Halk oyunları yarışmaları derlemesi-araştırması yaptı. 2006 yılında Alifuatpaşa Cumhuriyet İlköğretim Okulu”Sakarya-Geyve Yöresi Oyunları”ile sahnelemesiz dalda İl birincisi oldu. Bu ekip aynı zamanda Türkmenistan’da yapılan Festival’de Türkiye’yi temsil etti.
2006 yılı Mayıs ayında Kültür Bakanlığı Geyve Yöresi Halk Oyunları derlemelerine yardımcı oldu. Ahmet İşsever yöre halk oyunlarını yaşatmak adına karşılıksız olarak üstlendiği öğreticiliğinin yanı sıra, yöre çalgılarının birçoğunu iyi derecede çalabilmektedir.
Asıl işi öğretmenlik olan Ahmet İşsever halen faal olarak halk oyunları öğreticiliği ve müzisyenliğini yürütmekte bu işlevleri ile geleneksel Kültür taşıyıcısı özelliğini taşımaktadır. 2010 yılında Sakarya-Geyve Yöresi Halk Oyunları adlı kitabı yayımlandı.
Ahmet İşsever; yaptığı bu hizmetlerinden dolayı İlde bir Salona isminin verilmesinin yanı sıra Sakarya Valisi Mustafa Büyük tarafından Teşekkür Belgesi verildi.
Mustafa Hamdullah ERGİN