Geri

Bakan Günay Sakarya'da

Adapazarı Belediyesi'nin yaptırdığı Orhangazi Kültür Merkezi'nin açılışı Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katıldığı törenle yapıldı.
Ali ARICI Ali ARICI

Eşi Gülten Günay'la birlikte açılışa katılan Bakan Günay, Devlet Tiyatroları'nın haftada bir Sakarya'da sahneye çıkacağını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, AK Parti'nin bugün yürüttüğü çalışmaların 50 yıl önce yapılması durumunda bu kadar acının yaşanmayacağını ifade ederek, "Biz şimdi tüm kültürler bizimdir diyerek Türkiye'nin geleceğini barış içinde kurmaya çalışıyoruz. AK Parti'nin bugünkü bakışı Türkiye'nin geleceğini barış, adalet, eşitlik ve kardeşlik üzerine kurmaktır" dedi.

Kültür Merkezi'ni açtı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Sakarya'da Adapazarı Belediyesi'nin hizmete soktuğu Orhangazi Kültür Merkezi etkinliklerinin açılışını gerçekleştirdi. Kültür Merkezi'nin 2011-2012 etkinliklerinin açılış kurdelesini kesen Günay, daha sonra Taner Alakuş ve öğrencilerinin eserlerinden oluşan minyatür sergisini gezdi.
Sakaryaspor forması hediye edildi

 Serginin ardından Orhangazi Kültür Merkezi Tiyatro Sahnesi'ne geçen Günay'a burada Sakaryaspor forması ve çiçek takdim edildi. Sakarya Üniversitesi Konservatuar öğrencilerinin gerçekleştireceği Türk Sanat Müziği Dinletisi'nden önce konuşan Günay, Adapazarı'nın uzun yıllardır gelmekte ihmal ettiği yerlerden biri olduğunu belirterek, Sakarya'nın 1999 depreminin ardından geçirdiği değişimden bahsetti.

"1967 depreminden çıkarmadığımız dersleri 1999 depreminden çıkartıyoruz"

 Günay, "1999 depreminde burada bulunmuştum. Şimdi arabada gelirken yine fark ettim. Geçmiş yıllardan beri burada yerleşim yanlışları yapılmış. Ovalarda tarım, yamaçlarda ise şehir kurmamasının bedelini geçmiş depremlerde çok ağır ödemişiz. Depremde Adapazarı'na geldim. Buranın o acılı halini çok iyi biliyorum ama bugün o depremden dersler çıkartıyoruz. 1967 depreminden çıkarmadığımız dersleri 1999 depreminden çıkartıyoruz. İnşallah Sakarya'da daha güçlü binalar ile kurulacak bir şehir 7 değil 9 şiddetinde bir depreme bile dayanır duruma gelecek" dedi.

"Devlet Tiyatrosu sayımızı 60'a çıkartacağız"

 Türkiye'nin yaşlanan Avrupa'nın hemen yanı başında yükselen bir ülke konumunda olduğunu aktaran Günay, "Böyle bir ülkenin mensubu olmak, idarecisi olmak hatta vatandaşı olmak insana gurur veriyor. Bu gelişmenin insanımızın yaşamına yansıması gerekiyor. Türkiye gelişiyor ve bu gelişme de yavaş yavaş halkımızın hayat standartlarını yükseğe çekiyor. Bizim yapmaya çalıştığımız şeyde bu. Güzel Sanatlar alanında halkımızın standartlarını yükseğe çekiyoruz. Şu an Devlet Tiyatrosu sayımızı 60'a çıkartacağız.

Artık her ay Devlet Tiyarosu Sakarya'da olacak

 57'nciyi Denizli'ye, 58'nciyi Manisa'ya 59'ncuyu Kayseri'ye açtık ve 60'ncıyı da memleketim Ordu'ya açacağız. Örneğin daha önce Sakarya'ya Devlet Tiyatroları'nın turneleri gelmiyordu. Buradan söz veriyorum artık her ay Devlet Tiyarosu'nu Sakarya'da göreceksiniz" diye konuştu.

 Yeni Anayasa çalışmalarının hız kazandığı bir dönemde, partisinin anayasanın özünü oluşturacak görüşleri hakkında da bilgi veren Günay, kardeşlik ve adalet vurgusu yaptı. Bakanlığa bağlı kültür faaliyetleri üzerinden Türkiye'nin tüm coğrafyalarını kucakladıklarını aktaran Günay ayrıca şunları kaydetti:

Eşitiz

 "Türkiye'de konser de, tiyatro da, güzel sanatlar da ülkenin her yerine gidecek. Biz Türkiye'nin hiçbir coğrafyasının hiçbir insanını ötekinden ayırmıyoruz. İnsanımız hangi kökenden gelmiş olursa olsun; ister Alevi kültüründe ister Kürt kültüründe yetişmiş olsun madem nüfus cüzdanlarımızda Türkiye Cumhuriyeti yazıyor; o halde hepimiz eşitiz diyerek kucaklıyoruz. Aynı haklara ve eşit güvencelere sahibiz. Şimdi bizim yapmaya çalıştığımız şey aslında bu. Bu yapmaya çalıştığımız 50 yıl önce yapılmış olsa idi, bugün yaşadığımız sıkıntıların çoğunu yaşamazdık."

 "Tüm kültürler bizimdir"

 "Geçmiş yıllarda toplum, kategorilere ayrılmış. Ayrılıklar üzerinden siyaset üretilmeye çalışılmış. İnsanların inançları ve etnik kökenleri istismar edilmiş. Ve bu istismarlardan dolayı acı çeken insanlarımızın üzerinden Ankara'da birçok insan sefa sürmüş. Biz şimdi tüm kültürler bizimdir diyerek Türkiye'nin geleceğini barış içinde kurmaya çalışıyoruz. AK Parti'nin bugünkü bakışı Türkiye'nin geleceğini barış, adalet, eşitlik ve kardeşlik üzerine
 kurmaktır."

Orhan Hakalmaz konseri

 Günay'a konuşmasının ardından Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli tarafından bir plaket takdim edildi. Açılış programına Sakarya Üniversitesi Konservatuar öğrencilerinin gerçekleştireceği Türk Sanat Müziği Dinletisi ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Orhan Hakalmaz konseri ile devam edildi.

Etkiliğe katılanlar

 Açılış etkinliğine Bakan Günay'la birlikte Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Hasan Ali Çelik ve Şaban Dişli ile çok sayıda davetli katıldı.
 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs