Geri

Alifuatpaşa Ülkü Ocakları Engelliler Günü Mesajı

Alifuatpaşa Ülkü Ocakları Başkanı Yavuz AKKAYA 3 AralıkDünya Engelliler Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı.


Ali ARICI Ali ARICI

Alifuatpaşa Ülkü Ocakları Başkanı Yavuz AKKAYA ‘’ Özürlü insanların yaşadıklarısorunlar sadece kendilerinin değil; ailelerinin çevrenin toplumun, kısacası tüminsanların ortak sorunudur.

İnsanların özürlü olmaları çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan birsonuç olmakla birlikte özürlülerin normal bir hayat sürmeleri ancak toplumsalduyarlılığın oluşturulmasıyla mümkündür.

Bu anlamda özürlü vatandaşlara acıma duyguları ile yaklaşmak yerine, kurumsalhizmetlerin geliştirilmesi esas alınmalıdır.

Bu nedenle özürlülere hizmet götüren kamu, özel sektör ve gönüllü sivil toplumörgütlerinin güçlendirilmesine önem verilmelidir.

Başta İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi olmak üzere bir çok belge özürlülüksorununu temelde bir insan hakları sorunu olarak ele almaktadır.

Bizim anayasamız ve yasalarımız da özürlülere ilişkin olarak evrenseldeğerlerle paralel düzenlemeleri ön görmüş, devleti özürlülerin sorununayönelik yükümlü kılmıştır.

Devletin evrensel ölçülerde özürlerini sahiplenme çabası, toplumsal bilinçlenmeve kamoyu desteği ile anlamlı gerçek bir boyuta ulaşacaktır.

Sağlık Rehabilitasyon eğitim sosyal güvenlik ve istisham konularındakipolitikalar özürlülerin topluma başarılı bir şekilde entegre olmasını sağlayacaktır;dedi

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs