Geri

Geyve'deki Son Nalbant

Geyve'de Nalbantlık yapanların sonuncusu olan Hacı Mehmet Atar(83), mesleğini bütün zorluklara rağmen idame ettirmeğe çalışıyor.
Editör Editör

 Geyve'de Altmışüç(63) yıldır Nalbantlık yapmakta olan Atar(83) yaşlılık ve ekonomik şartların ağırlığından dolayı sadece hafta günü olan Perşembe günleri pazara çıkıp kendi yapmış olduğu ürünleri pazarlıyor.

Geyve ilçesinde çarşı içinde daha önceleri hanı olan ve hafta günleri izdihamdan hayvan bağlanacak yer bulunamayan hanını tadilat yaparak işyerine çeviren H.Mehmet Atar, GEYVE HABER muhabirimize Nalbantlıkla ilgili şöyle konuştu: “Çarşı içinde bulunan hanımız vardı. Hana gelen müşterilerin hayvanlarını bağlar, nalı düşmüş olan veya nallanacak olan Eşşek, At, Katır ya da büyük baş hayvanların nallarını çakardım."

Diyen Atar; sözlerini şöyle sürdürdü: “Teknolojinin gelişmesiyle beraber elinde hayvanı olan çok az insan kaldı. Ya araba traktör veya motor sahibi olunca bize düşen iş kalmadı. Diğer meslektaşlarımın bazıları vefat etti, bazıları da bu mesleği bıraktı."

 H. Mehmet Atar sözlerini şöyle devam etti: " Ben de elimde kalan ürünlerimi perşembe günleri pazarlıyorum. At nallarını 4 adeti 8 TL, Katır nallarını 4 adeti 7 TL, Eşşek nallarını ise 4 adeti 6 TL’den, 10 Adet nal çivisini ise 5 TL'den satıyorum. Emekli olduğum için yapacak başka bir işim de yok.

Elimde kalan el emeği göz nuru dökerek yaptığım nallar bitinceye kadar pazara çıkarmağa devam edeceğim. Benden sonrakilere kalırsa bunları demir fiyatına hurdacıya verirler.”dedi.

Mustafa Hamdullah ERGİN

 

Geyve'deki son Nalbant H. Mehmet ATAR
#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs