Geri

Kestane kebap, yemesi sevap

Kış mevsiminin vazgeçilmez yiyeceklerinden içerdiği vitamin ve mineraller ile, kış mevsiminin olumsuz şartlarına, fiziksel ve zihinsel yorgunluklara karşı paha biçilmez bir sağlık kaynağı olan kestane zamanı geldi.
Editör Editör

Geyve’de vatandaşlar dağlara çıkarak kestane topluyor.

Kestane pazarda 5-6.5 TL'den satılıyor. Çocuk, genç ve yaşlılar için çok değerli bir enerji kaynağı olan, antik çağlardan beri "aşk iksiri" olarak bilinen kestanenin yaşamı uzattığı dahi öne sürülüyor.

İnsanoğlunun bala batırarak tatlıya dönüştürüp yediği ilk meyvelerden biri olan kestane, antik çağların kutsal saydığı kestane saraylarda yapılan büyük şölenlerin değişmez damak zevki olarak da biliniyor.

Kestane Kebap satıcısı Bekir Gümüşalan Kestaneyi nasıl tüketebileceğimize dair önerileri ise şöyle sıralıyor: “Kestaneleri pişirmeden önce, keskin bir bıçağın ucuyla üst taraflarına derince birer çizik atın. Mümkünse kısa saplı bir bıçak kullanın; zira bu, işinizi kolaylaştıracaktır.

Daha sonra kestaneleri yıkayıp, kurulayın. Grilde veya sadece üst ızgarası yanan bir fırında pişirin. Sobanın üzerinde ya da mangalda da pişirebilirsiniz. Ayrıca, gazlı ocak üzerinde teflon tavada kestane kebap yapmanız da mümkün. Kestane kebabı özellikle kış gecelerinin vazgeçilmez keyiflerinden biri. Suda haşlamasını yaparak da yiyebilirsiniz.”

Gümüşalan sözlerini şöyle bitirdi: “Kış mevsiminin olumsuz hava şartlarına karşı insana gerekli olan enerjiyi verir.” dedi.

Mustafa Hamdullah ERGİN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs