Geri

Alifuatpaşa Ülkü Ocakları'ndan 'Türk Dil Bayramı' açıklaması

Alifuatpaşa Ülkü Ocakları başkanı Yavuz Aakkaya, 26 Eylül Türk Dil Bayramı nedeniyle bir basın açıklaması bulundu



Editör Editör

Akkaya yaptığı açıklama şöyle;
Mazisi insanlık tarihi kadar eski olan Türk Dili; milli kimliğimizin, milli kültürümüzün ve milli varlığımızın en canlı timsalidir. Milli Mücadelemizin Önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün veciz ifadesini, bu noktada hatırlatmamız gerekir ki; “Türk demek, Türkçe demektir. Ne Mutlu Türküm Diyene!” Tarihi süreç içerisinde Türk dilinin, milli kimliğimizin en ihtişamlı abidesi olduğunu Atatürk’ün bu ifadesinde idrak etmekteyiz.

Asırlarca bilimde, sanatta, siyasette ve edebiyatta Arapça ve Farsçanın boyunduruğundan “Karamanoğlu Mehmet Bey” gibi feraset sahibi, kahraman devlet adamlarının fermanlarıyla kurtarılmaya çalışılan Türkçemiz; günümüzde başta İngilizce olmak üzere batı dillerinin ve batı kültürünün etkisi ve boyunduruğu altındadır. Bugün ülkemizin sokaklarında, caddelerinde, topluma açık mekânlarında ve hatta genç nesillerin yetiştiği bilim yuvalarında İngilizce kelime ve kavramların artık yadırganmadan kullanılıyor olması son derece düşündürücüdür.“Bugünden sonra divanda, dergâhta ve bargâhta, mecliste ve meydanda Türkçe’den başka dil kullanılmayacaktır” diyen Karamanoğlu Mehmet Bey, Türkçe’miz üzerinde yapılan yabancılaştırma ve yozlaştırma çalışmalarına tanıklık etmiş olsaydı, eminiz ki ferman daha sert bir üslupla kaleme alınırdı.

Türk Gençliği dilini doğru kullanmalıdır ve sahip çıkmalıdır. Diline sahip çıkmayan milletler; zaman içerisinde önce hassasiyetlerini, sonra haysiyetlerini, sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkûmdurlar. Türk Gençliği, tarihe yön veren devletler kurmuş ve medeniyetin öncülüğünü yapmış olan Büyük Türk Milleti’nin teminatı olarak, Türkçe’ye sahip çıkmalıdır. Türk Gençliği, Şair Yahya Kemal’in “Türkçe ağzımda annemin sütü gibidir” ifadesindeki bağlılık, temizlik, asalet ve hassasiyeti anlamalıdır.

Mensubu olmaktan gurur duyduğumuz Yüce Türk Milleti’nin Türk Dil Bayramı’nı kutluyoruz.

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs