Geri

Dr. Kenan Kılıç ile röportaj

Arkadaşımız Betül Şenyılmaz,
Geyve Devlet Hastanesi Dâhiliye Uzmanı Dr. Kenan Kılıç ile hoş bir sohbet yaptı.
Mustafa Hamdullah ERGİN Mustafa Hamdullah ERGİN

Betül Şenyılmaz: Hocam bize kendinizi tanıtır mısınız?

Kenan Kılıç: 1959 Ankara doğumluyum. İlk ve orta öğretimimi tamamladıktan sonra Ankara Tıp Fakültesi’ni bitirdim. İç hastalıkları uzmanlığımı Ankara Hastanesinde aldım. Askerlik görevimin ardından mecburi hizmet kurasında çektiğim Geyve Devlet Hastanesinde 21 yıldır görev yapmaktayım.

Betül Şenyılmaz: Hocam ilçemiz hakkında düşünceleriniz nelerdir?

Kenan Kılıç: Geyve doğası ve tarihi özellikleriyle güzel bir ilçe ancak; büyük şehirden buraya gelenler için sosyal yönden tatmin etmeyebilir.

Betül Şenyılmaz: Tıp Fakültesini kazandığınızı öğrendiğiniz gün neler hissettiniz?

Kenan Kılıç: Sınav sonuçlarının posta yoluyla elime ulaştığı gün zarfı açınca, hem sevindim hem de ağır bir sorumluluğun beni beklediğini aynı anda hissettim.

Betül Şenyılmaz: Hocam sizce başarınızda etkisi olan 3 önemli şey nedir?

Kenan Kılıç: -Düzenli çalışma,
—Disiplin,
—Nihai hedef için gerektiğinde bir takım şeylerden fedakârlık...

Betül Şenyılmaz: Okuduğunuz tıp fakültesinin başarınızda katkısı nedir?

Kenan Kılıç: Fakültemiz, ülkemizdeki en köklü fakültelerden biridir. O zamanlar şimdiki gibi her fakültede yeterli sayıda öğretim üyesi olmaması bakımından kendimi çok şanslı buluyorum.

Betül Şenyılmaz: Hocam gördüğümüz kadarıyla acının, üzüntünün, sevincin birçok duygunun bir arada olduğu bir mesleğiniz var. Bize, mesleğinizin bizim göremediğimiz yönlerinden bahseder misiniz?

Kenan Kılıç: Tıp mesleği; asırlardır süre gelen insanları sağlığına kavuşturmak, bazen hastalıkların ilerlemesini yavaşlatmak, bazen de günün koşulları içinde çaresiz kabul edilen hastaların acı ve ızdıraplarını azaltmayı amaçlayan, toplumca kutsal sayılan bir meslektir.

Betül Şenyılmaz: Mesleğinizle ilgili unutamadığınız ilginç bir hatıranızı bizimle paylaşır mısınız?

Kenan Kılıç: Asistan olduğum günlerde kronik akciğer yetmezliği şikâyetleri olan yaşlı bir hastayı yakınlarının isteği üzerine taburcu etmiştik. Hasta sigortalı olduğu için yakını, hastane içindeki eczaneye ilaç almaya gitmişti. Bu sırada hasta yeniden fenalaştı ve kalp krizi geçirdi. Tüm çabalara rağmen hastayı kurtaramadık. Hastanın vefat ettiğinden haberi olmayan yakını, ilaçları almış ve önüme koymuştu. Hocam şu ilaçları tarif eder misiniz? dedi. Yakını ölen kişiye baş sağlığı dilemek bayağı zor gelmişti.

Betül Şenyılmaz: Hocam, ülkemizde milyonlarca öğrenci var. Onlara doktorluk mesleğini tavsiye eder misiniz?

Kenan Kılıç: Mesleğimiz; insanlığın olduğu sürece ihtiyaç duyulan bir meslek olduğu için, gençlere doktor olmalarını tavsiye ederim.

Betül Şenyılmaz: Hocam “ Hasta “ kelimesi size neler ifade ediyor?

Kenan Kılıç: Hasta, içimizden birisi yardıma ihtiyacı olan bir insan.

Betül Şenyılmaz: Peki hocam Kenan Kılıç, doktor olmasaydı ne olmak isterdi?

Kenan Kılıç: Yeteneğim olsaydı sanatçı olmak isterdim.

Betül Şenyılmaz: Hocam sohbetimizi biraz daha renklendirmek istiyorum. Kenan Kılıç, yalnız kaldığında geçirdiği iyi – kötü günler hakkında neler düşünüyor?

Kenan Kılıç: Yalnız kaldığımda yaşadıklarımı doğal ve yaşanması gereken şeyler olduğunu kabul ediyorum. Başka bir yaşantıyla kıyaslama ihtiyacı duymuyorum. Yaşantımı ve bulunduğum ortamı kabullenmiş durumdayım. Zaten insanlar, değiştirmek istedikleri şeyleri değiştirmek için çabalar ve değiştirir.

Betül Şenyılmaz: Bizim aracılığımızla insanlara vermek istediğiniz bir mesaj var mı?

Kenan Kılıç: İnsanların, hastaneye gelirken ön yargılı olmamalarını, eğer tedavi ve muayene esnasında gecikmeler oluyorsa bunu, gelişmiş ülkelerin standartlarında olmayan çalışma koşullarından kaynaklandığını, sağlık çalışanlarının iyi niyetlerinden şüphe etmemelerini diliyorum.

Betül Şenyılmaz: Bu arada benim sorularım dışında söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Kenan Kılıç: Bana kendimi anlatma fırsatı verdiğiniz için size teşekkür ederim. Tüm halkımıza sağlık, mutluluk, huzur ve başarılar diliyorum.

Betül Şenyılmaz: Hocam, bunca yorgunluğunuza rağmen, mesainizin bitişinde, bana zaman ayırıp benimle bu tatlı sohbeti yaptığınız için size çok teşekkür ederim.

Betül Şenyılmaz

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs