Geri

Çevre koruma’dan özürlü aracı

Geyve Kazımpaşa İlköğretim Okulu Müdürlüğü tarafından koordine edilen ‘Pet şişe ve Kapak Toplama Kampanyası’ sonucunda toplanan 120 kg kapak ve pet şişe; İstanbul Esenler Belediyesi yetkililerine teslim edildi.
Editör Editör

Karşılığı olan 2 adet özürlü sandalyesi İstanbul-Esenler belediyesi çevre koruma müdürlüğü tarafından getirilerek sahiplerine verildi.

Geyve Kazımpaşa İlköğretim Okulu’nda düzenlenen törene; Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık, Esenler Belediyesi Çevre Koruma Müdürü Ali Aydın, Geyve MEM Alaettin Dişli, Geyve ME Şube Müdürleri Davut Karamehmetoğlu ve Mehmet Doğan, Geyve okul müdürleri katıldı.

Program; Türkçe Öğretmeni Ahmet Öztekin tarafından sunuldu.
Kampanyanın önderliğini Okulun rehber öğretmeni Emre Korikli’nin yaptığı ve tüm öğretmenlerin desteklediği açıklandı.
Geyve Kazımpaşa İlköğretim Okul Müdürü Remzi Şengül; hoş geldiniz konuşması yaptı.

Rehber Öğretmen Korikli kampanya ile ilgili gerekli bilgileri aktardı.
2 Adet özürlü aracı; Çiğdem Demirel(7), Cansu Kara (7)ya teslim edildi.

Esenler çevre müdürü Ali Aydın: “Esenler Belediyesi geri dönüşüm tesisini kuran ilk belediyedir. Kapak, artık yağ, ambalaj artığı, elektronik atık gibi atıkları Yurt içi ve Yurt dışından topladıklarımızı değerlendiriyoruz. Elde ettiğimiz gelirlerle özürlü sandalyesi alarak dağıtıyoruz.

Tesisimizde 45 işçi çalışıyor. 2011 yılında 100 sandalyeyi hedeflemiş idik, 188 ve 189. sandalyeyi teslim ettik. Ulaşmak istediğimiz hedefimizi aştık.

Özürlülerimizin küçük olduğunu bilmediğimiz için büyük aracı getirdik. Bunları başka engellilere verilmek üzere okula hediye ediyoruz.

Küçüklerimiz için 2 adet küçük engelli aracı getireceğiz.”dedi.

Geyve kaymakamı İdris Akbıyık: “Çevre temizliği ve geri dönüşümü olan pet ve kapak toplama işlemi ekonomiye büyük bir katkı sağlamaktadır.

Bundan dolayı hem çevremizi temiz tutmak ve aynı zamanda ülkemizin ekonomisine katkıda bulunmak maksadıyla; tüketimini yaptığımız bu tür ürünleri rastgele yerlere atmayıp toplayalım. Gerekli yerlere teslim edelim.

Kapak ve pet şişe toplayarak engelli aracı temin etme fikri Geyve Aile Sağlığı Merkezi’nde çalışan Özlem Baş tarafından bize teklif getirilerek başlatıldı. Kendisine bundan dolayı teşekkür ederiz.”dedi.

Okul yönetimi tarafından konuklara yerel damak tadımız olan keşkek ve kiraz ikram edildi.

Mustafa Hamdullah ERGİN

 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs