Geri

Küçükbaş hayvan yetiştiricilerine seminer

Geyve İlçe Tarım Müdürlüğü; Geyve Kaymakamlık Kültür Merkezi ve Öğretmenevi Konferans Salonu’nda koyun keçi yetiştiricilerine bilgilendirme toplantısı yaptı.
Editör Editör

Toplantıya; Sakarya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Saffet Savaş, Geyve İlçe Tarım Müdürü Taner Katipoğlu, İlçe Tarım Müdürlüğü veteriner hekimi Alper Sezer ve üreticiler katıldı. Başkan Savaş: “Taban suyu yüksek olmamalı, meraya yakın olmalı, meyilli arazi üzerinde olmalı, yerleşim biriminden uzak olmalı,Kuzey rüzgarlarına kapalı olmalı.”

Savaş; ağıl yapımına da dikkat çekerek: “Ağıl yapımında dikkat edilmesi gereken hususları şöyle açıkladı: “Bölgenin iklimine uygun olmalı, Hâkim rüzgârlardan ve soğuktan korunmuş olmalı, İşlerin kolay görülmesine uygun olmalı, Hayvan sayısına yeterli olmalı, Maliyeti düşük yani ekonomik bir şekilde dizayn edilmeli.

Ağıl alanının büyüklüğü
Gezinti avlusu, ağılın kapladığı alanın iki katı olmalı, etrafı 1 m. yükseklikte çevrilmelidir.
Hayvanların altı ve üstü kuru olmalıdır.”
 
Küçükbaş hayvanların beslenmesinde dikkat edilmesi gerekli hususlar:

Dönemler itibariyle yapacağımız yem değişikliğine yavaş yavaş geçilmelidir. Mera dönemi başlangıcında meraya çıkış saatleri yavaş yavaş artırılarak devam edilmelidir.Aşırı çiğ ve kırağının olduğu dönemlerde meraya çıkmadan önce bir miktar kuru ot veya saman verilip ondan sonra çıkarılmalıdır. Verilen yem ne olursa olsun küflü ve kokuşmuş olmamasına özen gösterilmelidir. Doğumun hemen akabinde anaya soğuk su verilmemelidir.”dedi.

Daha sonra; Birlik Başkanı Savaş, konuları ile ilgili bilgileri aktardıktan sonra soruları cevapladı.

Mustafa Hamdullah ERGİN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs