Geri

Rüya, Mezar Taşıttı

Sakarya'nın Taraklı ilçesinde Duman köy sakinleri gölet yakınındaki mezarı Kayaboğazı göledinde suların yükselmesi sebebiyle köy mezarlığına taşıdılar
Ali ARICI Ali ARICI

Duman köyünde yaşayan Emine Çoban (76) bir akşam rüyasında Kayaboğazı Göleti yakınlarında bir askere ait olduğu rivayet edilen mezardaki kişiyi, acı çekerken gördüğünü söyledi.

Çoban'ın kardeşi Hüseyin Çoban (67) da torununun daha önce benzer bir rüya gördüğünü öne sürdü. Köydeki bazı vatandaşların da aynı rüyayı gördüklerini söylemeleri üzerine köylüler mezarın sular altında kalacağı gerekçesiyle başka bir yere nakledilmesi için kaymakamlığa başvurdu.

Gerekli iznin alınmasının ardından köylüler jandarma ekiplerinin gözetiminde, Kayaboğazı Göleti kıyısındaki mezarda kazı işlemi başlattı. Çapa ve kazmalar yardımıyla açılan mezarda bir erkeğe ait olduğu düşünülen kafatası ve kemik parçaları bulundu.

Kazı işleminin tamamlanmasının ardından, mezardan çıkarılan kemikler, köy mezarlığında hazırlanan mezara gömüldü.

Emine Çoban, TARAKLI AJANS'a yaptığı açıklamada, rüyasında gölet kıyısındaki mezarda bir askeri "Ben suların altında kalmak istemiyorum"şeklinde feryat ederken gördüğünü söyledi.

Köy muhtarı Rahmi Doğan ise gölete yakın bir yerde bir askere ait olduğu rivayet edilen mezarda kazı işlemi yaptıklarını belirterek, "Mezarın kime ait olduğu, yakınları ve tarihi hakkında hiçbir bilgimiz yok. Köyde bazı vatandaşlar rüyalarında mezarda yatan askeri 'Beni buradan kaldırın, sular altında kalmak istemiyorum'şeklinde feryat ederken gördüklerini iddia ettiler. Söz konusu mezara yakın yerde gölet yapıldı ve su seviyesi her geçen gün yükseliyor. Muhtarlık olarak mezarı, köy mezarlığına nakletmek istedik. İsteğimizi ilgililere bildirdik. Kolluk kuvvetlerinin gözetiminde nakil işlemini gerçekleştirdik" dedi.
 

Duman Köy Muhtarı Rahmi Doğan

Emine Çoban

Hüseyin Çoban

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs