Geri

90 yıldır coşkuyla okunan marş

Geyve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nde 90 yıldır aynı coşkuyla okunan “İstiklal Marşı’mızı” güzel okuma yarışması düzenlendi.

Editör Editör

ASM Lisesi Kültür Edebiyat Kulübünün düzenlediği programda saygı duruşundan sonra İstiklal Marşı söylendi. 11-A sınıfı öğrencisi Demet Cerrahoğlu, Mehmet Akif Ersoy’un “Ödül karşılığında Milli Marş yazılmaz” düşüncesini açıkladı. Yarışmaya katılan öğrenciler; 12 Mart 1921 tarihinde TBMM tarafından milli marş olarak kabul edilen İSTİKLAL MARŞI’mızı en güzel şekilde okudular.
Yarışmanın jüri üyeliğini; Geyve Halk Eğitim Müdürü İrfan Karaçayır, Osmangazi İlköğretim Okulu müdür yardımcısı Bahatdin Aydemir ve Geyve Lisesi Edebiyat öğretmeni Turgay Küçüktepe yaptı.

Yarışma sonunda:
Gözde Bölükbaş birinci, Kübra Ulu ikinci, Hatice Kiracıoğlu üçüncü seçildiler.

Okul müdürü İsmail Yel: “Yarışmaya katılan bütün öğrencilerimiz, İstiklal Marşımızı çok güzel okudular. Hepsini tebrik ediyorum. 90 yıldan beri büyük bir coşkuyla okunan marşımız, sonsuza kadar yine aynı coşkuyla okunacaktır. Mustafa Kemal Paşa, cephede Mehmetçiklerimize komutanlık yaparken; Mehmet Akif de Anadolu’da halkımıza manevi önderlik yapmaktaydı. Ülkemiz, işte böyle vatansever insanların sayesinde düşmanlardan kurulmuştur. Bu Marş, şehitlerimizin kanıyla yazılmıştır. İstiklal Marşı, kahraman askerlerimizin, savaş sırasında yaşadığı coşku ve heyecanı dile getiren en güzel şiirdir. İstiklal Marşı, zaferlerle dolu Türk tarihinin ana fikridir. Bize, bu cennet vatanı armağan eden aziz şehitlerimizin ruhları şad olsun.’ dedi.
İstiklal Marşı’mızı güzel okuma yarışmasında birinci olan Gözde Bölükbaş’a okul müdürü İsmail Yel, plaket verdi. Müdür yardımcısı Mehmet Çetin de yarışmaya katılan öğrencilere, Mehmet Akif Ersoy’un yazmış olduğu SAFAHAT adlı kitabını hediye etti.

Mehmet AYDOĞAN

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs