Geri

Pamukova'da ishal vakıası

Pamukova Devlet Hastanesine başvuran 45 hastadan 10 tanesine ishal teşhisi konduğunu belirten hastane yetkilileri gündüz gelen hastaların daha da fazla olduğunu ancak listenin gündüz sağlık kayıtlarında olduğunu söylediler.
Ali ARICI Ali ARICI

Sağlık kuruluşlarına ishal vakası ile başvuran hastaların sayısı gittikçe artıyor. Perşembe günü gece vardiyasın da Pamukova Devlet Hastanesine başvuran 45 hastadan 10 tanesine ishal teşhisi konduğunu belirten hastane yetkilileri gündüz gelen hastaların daha da fazla olduğunu ancak listenin gündüz sağlık kayıtlarında olduğunu söylediler.

Pamukova da Yeraltı su şebekesinden şüpheleniliyor. Konu ile ilgili geçtiğimiz hafta açıklama yapan Kaymakam Hasan Göç hastaneye gelen hastaların 117 tanesinin ishal vakası ile ilgili gelmiş olduğunu açıklamıştı. Belediye ye konu ile ilgili bilgi verildiğini söyleyen Göç “Sular klorlanmakta, Herhangi bir sağlık tehlikesi şu an yok” demişti. Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Belediye başkanı Hikmet Ferudun Turan ise “Pamukovada sık sık yer altında meydana gelen su borularının patlaması doğaldır. Çükü yıllar önce den yapılmış yer altındaki su boruları artık eskimiş ve yenilenmesi gerekmektedir. Bir anda bu değişimin gerçekleştirilmesi kol değil. Ancak yer yer yeni altyapı çalışmaları sırasında değişimi yapmaya çalışıyoruz” dedi. Şu an meydana gelen ishal vakası nın o kadar büyütülecek safhada olmadığını da belirten başkan “Suyu sürekli klorlayarak olabilecek olumsuzluları önlemeye çalışıyoruz” diyor.


Sağlık Grup başkanı Musa Toç ise “sürekli sudan numune alınarak tahlil yaptırıyoruz. Ancak vatadaşların yinede tedbirli olması açısından suyu kaynatmaları gerekir” diyor. Pamukova suyu Kartepenin güneyindeki Mühür Pınar denen yerden gelmekte, Daha önce Cem Uzan Çiftliğine de giden bu sudan bir bölümü yeni başkan tamamen pamukovaya almıştı. Yeterli gelmeyen suya Pamukova ovasından çıkarılan artezyen suyu ile destek veriliyor. İki suyun karışımı ise daha çok evlere doğrudan gelmekte, Eski mühürpınar suyundan belli yerlere yapılan meydan çeşmeleri ise sadece mühürpınar suyundan alınmakta.


 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs