Geri

“Baskılar hep karşı mahalleden”

Sakarya Başörtüsü Platformu 107. başörtüsü eylemini gerçekleştirdi. Halkın inanç ve değerlerinden vazgeçmemesinin egemenlerce hazmedilemediğinin vurgulandığı açıklamada, son günlerde gündemi meşgul eden “Malezya” söylemine dair değerlendirmelere de yer verildi.

Ali ARICI Ali ARICI


Basın açıklaması Sakarya Başörtüsü Platformu adına Özgür-Der Sakarya Şube Başkanı Kadrican Mendi tarafından  okundu. Egemenlerin; yıllardır yürüttükleri halkın inanç ve değerlerine yönelik baskı politikalarının istedikleri sonucu vermediğini, şimdi farklı kavram ve söylemlerle son kozlarını oynadıklarını belirten Mendi “28 Şubat ile azgınlaştırılan İslam’ın sosyal hayattan silinip atılması politikası, yapılan tüm baskılara rağmen tutmayıp halkın İslam’a olan ilgi ve teveccühünün artması, içlerindeki kin ve nefretin İslam’la nihai hesaplaşma boyutuna vardıracak kadar gözlerini kararttığı anlaşılıyor.”ifadelerine yer verdi.



Açıklamada, İstanbul Şişli’de, başörtülü bir kıza “başını aç”, “neden bunu takıyorsun”, “neden böyle giyiniyorsun” diyerek yapılan sataşmanın toplumsal vicdanın ve adalet duygusunun ne hale getirildiğinin” açık bir örneği olduğu vurgulandı. Mendi, gündemi meşgul eden “Malezya” benzetmeleri ile ilgili olarak da şunları söyledi: “Ayrıca son günlerde gündemde tutulan “Türkiye Malezya olur mu?” ya da “mahalle baskısı” çıkışları da Müslüman halk üzerinde oynanmak istenen oyunun birer parçalarıdır. ABD’nin, Ortadoğu’ya “ılımlı İslam” tanımıyla model bir ülke haline getirmeye çalıştığı Türkiye’de, Müslüman halk hem bu “ılımlı İslam” politikalarının ve hem de darbeci zorbalar eliyle zorlanan baskıcı ve yasakçı politikaların arasında sıkışmış durumda gözüküyor.”



 


İslam’ın; Kitabı, Elçisi ve değerleri belli olan bir Din olduğunu belirten Mendi, İslam’a yapılmaya çalışılacak en küçük bir ekleme ya da çıkarmanın saldırı ve zulüm olduğunu vurgulayarak; “İslam; Müslüman halk ile birlikte bizim inancımızdır, ibadetimizdir, duamızdır, her şeyimizdir. Köprüye gelene kadar da, köprüden geçene kadar da bu böyledir ve böyle kalacaktır.” dedi.


 


“Zulme Karşı Direneceğiz – Başörtüsüne Özgürlük” ve “Tevhid – Adalet - Özgürlük” yazılı pankartlar taşıyan platform mensupları, eylem boyunca “Halkın Onuru, Bozacak Oyunu” ve “Zulme Karşı Direneceğiz” sloganlarını attılar. Eylemde “Namazımız, Orucumuz, Başörtümüz Kimliğimizdir”, “Örtüne, İnancına, Kimliğine Sahip Çık” ve “Yasak Sürüyor, (D)uyuyormusunuz” yazılı dövizler de taşındı.


 

#

GENEL BİLGİLER

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve Otobüs Saatleri

Geyve - Adapazarı, Adapazrı Geyve Otobüs sefer tarifesi. Geyve otobüsü kaçta kalkıyor? Adapazarından son Geyve Otobüsü, Sefer tarifesi, geyve koop otobüs